Počinje projekat - moćni Inter!

Marota je slobodan čovek, Juventus za raskid platio 360. 000 evra! Nakon osam godina fantastičnih godina superiorni transfer guru napustio Staru damu.

Fudbal 04.11.2018 | 20:00
Počinje projekat - moćni Inter!
Đuzepe Marota više nema ništa sa Juventusom. Poznati transfer guru i jedan od najzaslužnijih ljudi za procvat Stare dame zvanično je prekinuo saradnju s njom i na ime raskida ugovora pripalo mu je 361.775 evra, ali bi na osnovu izvora Gazete delo Sport sa sve bonusima i otpremninom mogao da izađe na sumu od 6.000.000 evra. U svakom slučaju, Marota je zvanično slobodan čovek, a već do kraja godine započeće posao na direktorskoj funkciji u milanskom Interu.

Dogovor između dve strane već postoji. Čelnici Suninga nisu štedeli novac, čoveku kojem će prepustiti da rukovodi transfer politikom pripašće trogodišnji ugovor u visini od oko 3.000.000 evra svesa bonusima.

Marota je u Juventus stigao u maju 2010. godine, a godinu dana kasnije postavljen je na funkciju izvršnog direktora kluba. Angažovanje Antonija Kontea smatra se ključnim korakom u stvaranju moćne Juventusove imperije koja traje i dan-danas. Moratina prva pojačanja,između ostalih, bili su Pirlo,Lihtštajner, Vidal i Vučinić, a potom su se nadovezivale druge kapitalne investicije kao što su Mandžukić,Dibala, Iguain, Pjanić...

Navodno, kamen spoticanja u odnosu sa Juventusom predstavljalo je to što je Marota bio isključen iz letnjeg prelaznog roka, pa između ostalog, nije učestvovao ni u senzacionalnom transferu Kristijana Ronalda.

U Interu su ga sačekali raširenih ruku, u veri da će uspeti ono što nisu njegovi prethodnici, a to je da ogroman kapital usmeri na pravi način i oformi tim koji će biti u stanju da konačno prekine gotovo neizdrživu dominaciju Juventusa. Trogodišnji ugovor predstavlja verovatno optimalni period u kojem čelnici Nerazira, ali i sam Marota veruju da je to moguće učiniti, pa će nakon toga biti podvučena crta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar