Ђирона и Барса у Мајамију: Навијачи, подржите идеју!

Иако су све мање шансе да се Ђирона и Барселона састану у Мајамију 26. јануара, у оквиру Ла лиге, навијачи у САД подржавају ту идеју.

Фудбал 02.11.2018 | 08:45
Ђирона и Барса у Мајамију: Навијачи, подржите идеју!
Од навијача у САД тражено је да потпишу петицију и подрже план да се утакмица шпанског првенства између Ђироне и Барселоне одигра у јануару у Мајамију.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА), Фудбалски савез Шпаније и Удружење шпанских фудбалера су против одигравања утакмице у САД.

Шпанска лига је предложила да се утакмица игра у Мајамију, што би било први пут да се једна утакмица европског клупског првенства одигра у САД.

Ла Лига Северна Америка покренула је петицију #БрингУСтхеГаме.

"Замислите да гледате Луиса Суареза, Филипеа Кутиња, Кристијана Стуанија и остале, овде у нашој кући. Прави првенствени меч, у игри за бодове. Постоји само један проблем, неки од оних који одлучују, лажно тврде да није добро за фудбал да се та утакмица игра у САД. Због тога ми навијачи морамо да се боримо за тај меч, што већу подршку будемо имали, теже ће им бити да нас игноришу", наводи се у саопштењу.

Шпанска прва лига потписала је 15-годишњи уговор са компанијом Релевент, у склопу којег једна првенствена утакмица у сезони треба да се одигра у САД.

Каталонски клубови Ђирона и Барселона договорили су се да одиграју утакмицу на Хард Рок стадиону 26. јануара.

За одигравање утакмице у САД неопходне су дозволе шпанског и америчког савеза, Уефе, Фифе и Конфедерације Северне, Централне Америке и Кариба (ЦОНЦАЦАФ). ; Управа Примере је навела да ће се, у случају да Фифа забрани одигравање утакмице, обратити Суду за спортску арбитражу у Лозани.

Фифа се успротивила захтеву, али није званично забранила одигравање утакмице у Мајамију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар