Đirona i Barsa u Majamiju: Navijači, podržite ideju!

Iako su sve manje šanse da se Đirona i Barselona sastanu u Majamiju 26. januara, u okviru La lige, navijači u SAD podržavaju tu ideju.

Fudbal 02.11.2018 | 08:45
Đirona i Barsa u Majamiju: Navijači, podržite ideju!
Od navijača u SAD traženo je da potpišu peticiju i podrže plan da se utakmica španskog prvenstva između Đirone i Barselone odigra u januaru u Majamiju.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), Fudbalski savez Španije i Udruženje španskih fudbalera su protiv odigravanja utakmice u SAD.

Španska liga je predložila da se utakmica igra u Majamiju, što bi bilo prvi put da se jedna utakmica evropskog klupskog prvenstva odigra u SAD.

La Liga Severna Amerika pokrenula je peticiju #BringUStheGame.

"Zamislite da gledate Luisa Suareza, Filipea Kutinja, Kristijana Stuanija i ostale, ovde u našoj kući. Pravi prvenstveni meč, u igri za bodove. Postoji samo jedan problem, neki od onih koji odlučuju, lažno tvrde da nije dobro za fudbal da se ta utakmica igra u SAD. Zbog toga mi navijači moramo da se borimo za taj meč, što veću podršku budemo imali, teže će im biti da nas ignorišu", navodi se u saopštenju.

Španska prva liga potpisala je 15-godišnji ugovor sa kompanijom Relevent, u sklopu kojeg jedna prvenstvena utakmica u sezoni treba da se odigra u SAD.

Katalonski klubovi Đirona i Barselona dogovorili su se da odigraju utakmicu na Hard Rok stadionu 26. januara.

Za odigravanje utakmice u SAD neophodne su dozvole španskog i američkog saveza, Uefe, Fife i Konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF). ; Uprava Primere je navela da će se, u slučaju da Fifa zabrani odigravanje utakmice, obratiti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Fifa se usprotivila zahtevu, ali nije zvanično zabranila odigravanje utakmice u Majamiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar