Прича - Нова криза резултата у Партизану: Кад прије?!

Црно-бели на почетку новембра заостају за Црвеном звездом чак 13 бодова. Партизан лако улази у кризе, а тешко из њих излази.

Фудбал 02.11.2018 | 23:15
Прича - Нова криза резултата у Партизану: Кад прије?!
Није ишло са Мирославом Ђукићем, сада не иде ни са Зораном Мирковићем…

Фудбалери Партизана опет су упали у кризу резултата, а ова би, за разлику од оне с почетка сезоне (када је и игра била очајна), могла да буде кобна у борби за шампионску титулу. Ако већ није…

"Парни ваљак" после 14. кола Суперлиге Србије заузима треће место на табели, али више од те чињенице партизановце забрињава то што је Црвена звезда већ сада на "плус 13", док другопласирани Раднички бежи четири бода.

Партизан је прошле сезоне препустио шампионски пехар практично без борбе, јер ни у једном тренутку другог дела, па чак и када је дошло до поделе бодова, није био конкурентан, тако да "вечити ривал" није бринуо за прво место. По свему судећи, неће ни ове, јер су црно-бели након последње паузе изгубили чак шест бодова, одигравши у Суперлиги три пута узастопно нерешено - против Спартака у Кули (0:0), Напретка у Београду (1:1) и Чукаричког на Бановом брду (1:1).

Победа у Купу против Земуна (2:0) слаба је утеха поред сазнања да се битка на најважнијем фронту губи. За навијаче трофејног клуба и запослене у Хумској - врло разочаравајуће!

Управа Партизана покушала је променом тренера нешто позитивно да учини, да изврши утицај на екипу, али није добила жељени резултат. Осим почетног налета, који је трајао све до последње репрезентативне паузе, када је уследила нова криза у реализацији. Мало ко је очекивао, а посебно након одличног издања у "вечитом дербију", да ће се Партизан опет суочити са проблемом освајања бодова. Утисак је да се црно-бели врло лако заробе у кризним моментима, из којих после данима траже излазак.

Све се то и те како одражава на табелу…



Самим тим намеће се и одговор на питање да проблем није искључиво у стручном штабу, већ и у селекцији, играчком кадру, који или није довољно квалитетан или не може да издржи притисак црно-белог дреса. А, можда је и до нечег трећег!?

"Требало је раније да решимо меч", изјавио је Зоран Мирковић после ремија на Чукарици. На тај начин је поновио изговорено неколико дана раније испред свлачионица на Партизановом стадиону.

Вицешампион Србије је на последња два меча први стизао до вођства, али је и против Напретка и против Чукаричког голове примао из првих озбиљних ситуација испред Владимира Стојковића. Пресликано!

Недопустив пад концентрације и неодговоран приступ играча у другом полувремену коштао је црно-беле бодова, можда и кључних у борби за шампионски пехар. Да међу стативама није било Стојковића, вероватно би "брђани" до краја и преокренули резултат, јер су и за такав епилог имали шансе, док је Партизан остао без одговора на гол противника.

Партизан је до изједначења(82. минут) контролисао утакмицу на Бановом брду, а онда се у последњих десетак минута "распао". Чукарички, који је практично био безопасан, почео је да озбиљно и све чешће да угрожава гол црно-белих. Очигледно да је и психологија опет одиграла битну улогу у Мирковићевом тиму и да екипи више недостаје психолошка стабилност од физичке спреме. Да не понављамо да је слично виђено и против Напретка. 

Како је могуће да Партизан одигра изузетно борбено и мотивисано против Црвене звезде и Радничког, да одушеви навијаче иако није победио, а онда да се на осталим утакмицама препусти и да исувише лако остане без бодова?

У Нишу је показао карактер, у Суботици, протеклог викенда у Београду и на стадиону Чукаричког није.

У озбиљном клубу кривица не може да буде до једног човека, па тако ни до младог дефанзивца Светозара Марковића. Истина је да је далеко од форме која га је не тако давно сврстала у највеће таленте и предвиђала му брзи одлазак у најјаче лиге Европе. Истина је и да је "заспао" у кључним моментима против Чуке, а Огњен Мудрински искористио то и изједначио. Међутим, одговорност мора да буде подједнако подељена на све линије. Посебно на офанзивни део тима, који је након раног вођства, морао да искористи шансу и обезбеди победу. Голови су ти који граде самапоуздање, подижу екипу и који неутралишу потенцијалне киксеве одбране.

Мирковића може да радује то што је помало заборављени Габријел Енаке показао да заслужује место у стартних 11, јер је против Чукаричког, уз Немању Р. Милетића и голмана Стојковића, био међу најбољима код црно-белих.

"Било је доста пропуста, али направили смо и доста лепих ствари. Играли смо против одличне екипе и у таквој игри смо створили неколико лепих прилика, али нисмо их искористили", рекао је Мирковић. У изјавама тренера "парног ваљка" присутна је доза оптимизма, за разлику од периода када је преузео клупу. Међутим, све је то и даље, свестан је шеф стручног штаба црно-белих, недовољно за Партизанове апетите…

Поделе међу навијачима, очајне релације међу фракцијама, али и са управом, сада и лоши резултати, не предвиђају светлу блиску будућност за клуб из Хумске улице.

Партизан од дербија у Суперлиги…

Партизан - Црвена звезда 1:1, Раднички Ниш - Партизан 2:2, Партизан - Вождовац 4:0, Спартак - Партизан 0:0, Партизан - Напредак 1:1 Чукарички - Партизан 1:1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар