Priča - Nova kriza rezultata u Partizanu: Kad prije?!

Crno-beli na početku novembra zaostaju za Crvenom zvezdom čak 13 bodova. Partizan lako ulazi u krize, a teško iz njih izlazi.

Fudbal 02.11.2018 | 23:15
Priča - Nova kriza rezultata u Partizanu: Kad prije?!
Nije išlo sa Miroslavom Đukićem, sada ne ide ni sa Zoranom Mirkovićem…

Fudbaleri Partizana opet su upali u krizu rezultata, a ova bi, za razliku od one s početka sezone (kada je i igra bila očajna), mogla da bude kobna u borbi za šampionsku titulu. Ako već nije…

"Parni valjak" posle 14. kola Superlige Srbije zauzima treće mesto na tabeli, ali više od te činjenice partizanovce zabrinjava to što je Crvena zvezda već sada na "plus 13", dok drugoplasirani Radnički beži četiri boda.

Partizan je prošle sezone prepustio šampionski pehar praktično bez borbe, jer ni u jednom trenutku drugog dela, pa čak i kada je došlo do podele bodova, nije bio konkurentan, tako da "večiti rival" nije brinuo za prvo mesto. Po svemu sudeći, neće ni ove, jer su crno-beli nakon poslednje pauze izgubili čak šest bodova, odigravši u Superligi tri puta uzastopno nerešeno - protiv Spartaka u Kuli (0:0), Napretka u Beogradu (1:1) i Čukaričkog na Banovom brdu (1:1).

Pobeda u Kupu protiv Zemuna (2:0) slaba je uteha pored saznanja da se bitka na najvažnijem frontu gubi. Za navijače trofejnog kluba i zaposlene u Humskoj - vrlo razočaravajuće!

Uprava Partizana pokušala je promenom trenera nešto pozitivno da učini, da izvrši uticaj na ekipu, ali nije dobila željeni rezultat. Osim početnog naleta, koji je trajao sve do poslednje reprezentativne pauze, kada je usledila nova kriza u realizaciji. Malo ko je očekivao, a posebno nakon odličnog izdanja u "večitom derbiju", da će se Partizan opet suočiti sa problemom osvajanja bodova. Utisak je da se crno-beli vrlo lako zarobe u kriznim momentima, iz kojih posle danima traže izlazak.

Sve se to i te kako odražava na tabelu…



Samim tim nameće se i odgovor na pitanje da problem nije isključivo u stručnom štabu, već i u selekciji, igračkom kadru, koji ili nije dovoljno kvalitetan ili ne može da izdrži pritisak crno-belog dresa. A, možda je i do nečeg trećeg!?

"Trebalo je ranije da rešimo meč", izjavio je Zoran Mirković posle remija na Čukarici. Na taj način je ponovio izgovoreno nekoliko dana ranije ispred svlačionica na Partizanovom stadionu.

Vicešampion Srbije je na poslednja dva meča prvi stizao do vođstva, ali je i protiv Napretka i protiv Čukaričkog golove primao iz prvih ozbiljnih situacija ispred Vladimira Stojkovića. Preslikano!

Nedopustiv pad koncentracije i neodgovoran pristup igrača u drugom poluvremenu koštao je crno-bele bodova, možda i ključnih u borbi za šampionski pehar. Da među stativama nije bilo Stojkovića, verovatno bi "brđani" do kraja i preokrenuli rezultat, jer su i za takav epilog imali šanse, dok je Partizan ostao bez odgovora na gol protivnika.

Partizan je do izjednačenja(82. minut) kontrolisao utakmicu na Banovom brdu, a onda se u poslednjih desetak minuta "raspao". Čukarički, koji je praktično bio bezopasan, počeo je da ozbiljno i sve češće da ugrožava gol crno-belih. Očigledno da je i psihologija opet odigrala bitnu ulogu u Mirkovićevom timu i da ekipi više nedostaje psihološka stabilnost od fizičke spreme. Da ne ponavljamo da je slično viđeno i protiv Napretka. 

Kako je moguće da Partizan odigra izuzetno borbeno i motivisano protiv Crvene zvezde i Radničkog, da oduševi navijače iako nije pobedio, a onda da se na ostalim utakmicama prepusti i da isuviše lako ostane bez bodova?

U Nišu je pokazao karakter, u Subotici, proteklog vikenda u Beogradu i na stadionu Čukaričkog nije.

U ozbiljnom klubu krivica ne može da bude do jednog čoveka, pa tako ni do mladog defanzivca Svetozara Markovića. Istina je da je daleko od forme koja ga je ne tako davno svrstala u najveće talente i predviđala mu brzi odlazak u najjače lige Evrope. Istina je i da je "zaspao" u ključnim momentima protiv Čuke, a Ognjen Mudrinski iskoristio to i izjednačio. Međutim, odgovornost mora da bude podjednako podeljena na sve linije. Posebno na ofanzivni deo tima, koji je nakon ranog vođstva, morao da iskoristi šansu i obezbedi pobedu. Golovi su ti koji grade samapouzdanje, podižu ekipu i koji neutrališu potencijalne kikseve odbrane.

Mirkovića može da raduje to što je pomalo zaboravljeni Gabrijel Enake pokazao da zaslužuje mesto u startnih 11, jer je protiv Čukaričkog, uz Nemanju R. Miletića i golmana Stojkovića, bio među najboljima kod crno-belih.

"Bilo je dosta propusta, ali napravili smo i dosta lepih stvari. Igrali smo protiv odlične ekipe i u takvoj igri smo stvorili nekoliko lepih prilika, ali nismo ih iskoristili", rekao je Mirković. U izjavama trenera "parnog valjka" prisutna je doza optimizma, za razliku od perioda kada je preuzeo klupu. Međutim, sve je to i dalje, svestan je šef stručnog štaba crno-belih, nedovoljno za Partizanove apetite…

Podele među navijačima, očajne relacije među frakcijama, ali i sa upravom, sada i loši rezultati, ne predviđaju svetlu blisku budućnost za klub iz Humske ulice.

Partizan od derbija u Superligi…

Partizan - Crvena zvezda 1:1, Radnički Niš - Partizan 2:2, Partizan - Voždovac 4:0, Spartak - Partizan 0:0, Partizan - Napredak 1:1 Čukarički - Partizan 1:1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar