Наполи одбио 70 милиона евра од Барсе за штопера!

Италијански Наполи одбио је 70 милиона евра од Барселоне за трансфер одбрамбеног фудбалера Калидуа Кулибалија, пише Газета дело Спорт.  

Фудбал 03.11.2018 | 13:00
Наполи одбио 70 милиона евра од Барсе за штопера!
Сенегалски штопер означен је као решење за Барселонине проблеме у одбрани, где има повређене играче, али челници Наполија сматрају да више вреди.

Верује се да ће Каталонци послати нову, јачу понуду у Напуљ, што значи да ће председник Аурелио Де Лаурентис бити на искушењу.

Контроверзни Де Лаурентис познат је као човек који је тежак на преговорима, па је због тога увек зарадјивао велики новац на трансферима Единсона Каванија, Жоржиња, Езекијела Лавеција, Гонзала Игуаина...

Кулибали је стуб одбране Наполија и већ се доводио у везу са преласком у Челси и Манчестер Јунајтед.

Можда и најпожељнији штопер на свету у овом тренутку је Калиду Кулибали. Сенегалац из Наполија је израстао у врхунску класу коју би пожелели сви већи клубови. Међу њима је и Барселона, али њене жеље неће бити тако лако оствариве.

Како јутрос открива Газета дело Спорт, Наполи је недавно одбио Барсину понуду трешку 70.000.000 евра за Кулибалија! Не наводи се да ли је било реч о понуди за јануарски или летњи прелазни рок, али се истиче да су Наполитанци глатко одбили Каталонце. Тренер Анћелоти је поручио гази клуба да му је Кулибали међу кључним играчима и да продаја не долази у обзир.

Међутим, још није готово! Барселона се нада да ће опет отворити преговоре и да ће Де Лаурентис омекшати став до лета. Спремни су Каталонци и да повисе понуду ако Наполијев газда покаже вољу да преговара.

Играч засад понавља да је срећан у Напуљу, да му се породица тамо лепо осећа и да нема намеру да иде. Недавно је продужио уговор до 2023. године чиме је на делу потврдио оно што прича, тако да Барси неће бити лако. Поготово што у уговору стоји да ће Кулибали од 2020. године фиксну откупну клаузулу од 200.000.000 евра.

Барса је у паници да нађе дугорочно решење на позицији штопера после очајне форме Ђерара Пикеа и повреде Самуела Умтитија. Имају још Ленглеа и Вермалена, с тим што на Белгијанца не рачунају најозбиљније. Поред Кулибалија, мета је и Матијс де Лихт из Ајакса.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар