Napoli odbio 70 miliona evra od Barse za štopera!

Italijanski Napoli odbio je 70 miliona evra od Barselone za transfer odbrambenog fudbalera Kalidua Kulibalija, piše Gazeta delo Sport.  

Fudbal 03.11.2018 | 13:00
Napoli odbio 70 miliona evra od Barse za štopera!
Senegalski štoper označen je kao rešenje za Barselonine probleme u odbrani, gde ima povređene igrače, ali čelnici Napolija smatraju da više vredi.

Veruje se da će Katalonci poslati novu, jaču ponudu u Napulj, što znači da će predsednik Aurelio De Laurentis biti na iskušenju.

Kontroverzni De Laurentis poznat je kao čovek koji je težak na pregovorima, pa je zbog toga uvek zaradjivao veliki novac na transferima Edinsona Kavanija, Žoržinja, Ezekijela Lavecija, Gonzala Iguaina...

Kulibali je stub odbrane Napolija i već se dovodio u vezu sa prelaskom u Čelsi i Mančester Junajted.

Možda i najpoželjniji štoper na svetu u ovom trenutku je Kalidu Kulibali. Senegalac iz Napolija je izrastao u vrhunsku klasu koju bi poželeli svi veći klubovi. Među njima je i Barselona, ali njene želje neće biti tako lako ostvarive.

Kako jutros otkriva Gazeta delo Sport, Napoli je nedavno odbio Barsinu ponudu trešku 70.000.000 evra za Kulibalija! Ne navodi se da li je bilo reč o ponudi za januarski ili letnji prelazni rok, ali se ističe da su Napolitanci glatko odbili Katalonce. Trener Anćeloti je poručio gazi kluba da mu je Kulibali među ključnim igračima i da prodaja ne dolazi u obzir.

Međutim, još nije gotovo! Barselona se nada da će opet otvoriti pregovore i da će De Laurentis omekšati stav do leta. Spremni su Katalonci i da povise ponudu ako Napolijev gazda pokaže volju da pregovara.

Igrač zasad ponavlja da je srećan u Napulju, da mu se porodica tamo lepo oseća i da nema nameru da ide. Nedavno je produžio ugovor do 2023. godine čime je na delu potvrdio ono što priča, tako da Barsi neće biti lako. Pogotovo što u ugovoru stoji da će Kulibali od 2020. godine fiksnu otkupnu klauzulu od 200.000.000 evra.

Barsa je u panici da nađe dugoročno rešenje na poziciji štopera posle očajne forme Đerara Pikea i povrede Samuela Umtitija. Imaju još Lenglea i Vermalena, s tim što na Belgijanca ne računaju najozbiljnije. Pored Kulibalija, meta je i Matijs de Liht iz Ajaksa.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar