Гдје је Кафу?!

Дошао је у Црвену звезду као велико појачање са платом од 700. 000 евра, али би Жонатан Кафу већ на зиму могао да напусти стадион "Рајко Митић".  Звезда и Кафу - растанак већ на зиму? Бразилац поново није био у тиму, што појачава наводе да би црвено-бели могли раније да окончају позајмицу и врате га у Бордо.

Фудбал 01.11.2018 | 16:45
Гдје је Кафу?!
Бразилац је стигао у редове црвено-белих на позајмицу из француског Бордоа, а ли је на осам утакмица постигао само два гола.

Осим тога, бивши играч Лудогореца је ретко у плановима код тренера Владана Милојевића, а и кад добије шансу углавном уђе са клупе или изађе у другом полувремену.

Међутим, пошто у последња два кола Суперлиге није био ни у протоколу, у Лиги шампиона нема ниједан минут, а и у Купу је утакмицу посматрао са клупе за резерве, очекује се да већ у јануару напусти Звезду.

Медији спекулишу и да је Милојевић казнио Кафуа због незалагања на тренинзима и утакмицама, али то није потвђено из клуба.

Када је средином августа потписао једногодишњи уговор о позајмици са Црвеном звездом, Жонатан Кафу је најавио да је дошао да осваја трофеје са црвено-белима.

Иако екипа игра одлично, његов план се не одвија као што је замислио...

Бразилац није био у протоколу за претходне три утакмице, а како се може чути, већ у јануару биће враћен Бордоу.

Дошао је под епитетом великог појачања, у сећању на партију за Лудогорец када је плесао травом "Маракане", међутим, у осам утакмица у којима је добио прилику, није оправдао очекивања. Није био на нивоу који би требало да има странац у дресу Црвене звезде.

На међународној сцени је одиграо само 60 минута прве утакмице са Салцбургом (0:0) у последњем колу квалификација за Лигу шампиона, док је у Суперлиги уписао 376 минута у дуелима са Чукаричким (7), Војводином (90), Радником (61), Партизаном (61), Младости (84), Земуном (45) и Радом (28).

За то време постигао је два гола, против Радника (6:0) и Младости (2:1), али игре које је приказао нису заслужиле прелазну оцену и зато је питање хоће ли му тренер Владан Милојевић уопште и пружити нову шансу до зимске паузе.

Наводно је Кафу био и кажњен због незалагања на тренинзима и утакмицама, али та информација није добила званичну потврду из клуба.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар