Gdje je Kafu?!

Došao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje sa platom od 700. 000 evra, ali bi Žonatan Kafu već na zimu mogao da napusti stadion "Rajko Mitić".  Zvezda i Kafu - rastanak već na zimu? Brazilac ponovo nije bio u timu, što pojačava navode da bi crveno-beli mogli ranije da okončaju pozajmicu i vrate ga u Bordo.

Fudbal 01.11.2018 | 16:45
Gdje je Kafu?!
Brazilac je stigao u redove crveno-belih na pozajmicu iz francuskog Bordoa, a li je na osam utakmica postigao samo dva gola.

Osim toga, bivši igrač Ludogoreca je retko u planovima kod trenera Vladana Milojevića, a i kad dobije šansu uglavnom uđe sa klupe ili izađe u drugom poluvremenu.

Međutim, pošto u poslednja dva kola Superlige nije bio ni u protokolu, u Ligi šampiona nema nijedan minut, a i u Kupu je utakmicu posmatrao sa klupe za rezerve, očekuje se da već u januaru napusti Zvezdu.

Mediji spekulišu i da je Milojević kaznio Kafua zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama, ali to nije potvđeno iz kluba.

Kada je sredinom avgusta potpisao jednogodišnji ugovor o pozajmici sa Crvenom zvezdom, Žonatan Kafu je najavio da je došao da osvaja trofeje sa crveno-belima.

Iako ekipa igra odlično, njegov plan se ne odvija kao što je zamislio...

Brazilac nije bio u protokolu za prethodne tri utakmice, a kako se može čuti, već u januaru biće vraćen Bordou.

Došao je pod epitetom velikog pojačanja, u sećanju na partiju za Ludogorec kada je plesao travom "Marakane", međutim, u osam utakmica u kojima je dobio priliku, nije opravdao očekivanja. Nije bio na nivou koji bi trebalo da ima stranac u dresu Crvene zvezde.

Na međunarodnoj sceni je odigrao samo 60 minuta prve utakmice sa Salcburgom (0:0) u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je u Superligi upisao 376 minuta u duelima sa Čukaričkim (7), Vojvodinom (90), Radnikom (61), Partizanom (61), Mladosti (84), Zemunom (45) i Radom (28).

Za to vreme postigao je dva gola, protiv Radnika (6:0) i Mladosti (2:1), ali igre koje je prikazao nisu zaslužile prelaznu ocenu i zato je pitanje hoće li mu trener Vladan Milojević uopšte i pružiti novu šansu do zimske pauze.

Navodno je Kafu bio i kažnjen zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama, ali ta informacija nije dobila zvaničnu potvrdu iz kluba.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar