Париз: Џумхур предао меч Ђоковићу!

За полуфинале са Чилићем! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Мастерса у Паризу, пошто му је дуел у трећем колу предао Дамир Џумхур.  Ђоковић предајом до четвртфинала! Будући светски "број један" наставио је серију победа, пошто је тенисер из БиХ због повреде леђа обуставио отпор почетком другог сета.

Тенис 01.11.2018 | 15:30
Париз: Џумхур предао меч Ђоковићу!
Српски тенисер ће се у борби за полуфинале састати са Марином Чилићем, који је савладао Григора Димитрова.

Ђоковић је први сет добио са 6:1, али се при крају сета тенисер из Босне и Херцеговине повредио и убрзо му је и предао меч.

Новак је у трећем гему другог сета направио брејк за 2:1 и после тога му је Дамир предао меч јер није могао више да издржи.

Најбољи тенисер света одлично је отворио меч и већ четвртом гему успео је да одузме сервис 52. тенисеру играчу. Пресудан део овог дуел виђен је у шестом гему који је трајао више од десет минута и у којем је Дамир осетио бол у леђима.

Одмах после му је указана помоћ, међутим видело се да ће тешко завршити меч. Новак је лако дошао до сета, потом је у другом направио брејк и повео са 2:1, да би након тога тенисер из Босне и Херцеговине одлучио да преда меч.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Чилића, то ће бити њихов 18. дуел, а српски играч води са 15-2.

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерс турнира у Паризу, пошто му је Дамир Џумхур у четвртак поподне предао меч при резултату 6:1, 2:1.

Већ средином првог сета могло се наслутити да њихов први дуел на АТП Туру неће бити "регуларно" завршен, јер се Џумхур кретао и сервирао уз приметну нелагодност, а после шестог гема је узео и медицински тајм-аут.

Како се ни после тога његово стање није поправило, 26-годишњи Сарајлија је одлучио да честита Ђоковићу, који би у сваком случају дошао до 29. победе у последњих 30 мечева, почев од Вимблдона.

Његов наредни ривал, у петак, биће Хрват Марин Чилић, који је у једном од дербија дана победио Григора Димитрова - 7:6, 6:4. С обзиром на форму и међусобни скор 15:2, јасно је да ко ће у том дуелу имати улогу апсолутног фаворита.

Новак је против Чилића имао 14 победа у низу, затим је управо у четвртфиналу Париза пре две године доживео први пораз, што је у том тренутку омогућило Ендију Мареју да постане најбољи тенисер света.

Чилић је славио победу и летос у финалу Квинса, али му се Ђоковић реванширао у полуфиналу Синсинатија, на путу ка последњој мастерс титули која му је недостајала.

Српски ас је после повлачења Рафаела Надала у великој мери растерећен, пошто зна да ће у понедељак "осванути" на врху АТП листе, без обзира на учинак у Паризу.

Сигурно је ипак да жели да настави серију квалитетних партија, која траје већ неколико месеци. Подсећамо да је од последњих пет турнира, тријумфовао чак на четири (Вимблдон, Синсинати, УС опен, Шангај). Једини пораз доживео је у Торонту, од Стефаноса Циципаса.

Чилић бољи од Димитрова – следи Ђоковић. Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Паризу, пошто је у два сета победио Григора Димитрова.

Чилићу је за тријумф били потребно нешто више од сат времена и 40 минута игре, а славио је резултатом 7:6 (5), 6:4.

Хрватски играч ће у борби за полуфинале играти против Новака Ђоковића, којем је меч осмине финала предао Дамир Џумхур.

Пресудан део меча био је први сет који је одлучен тек у тај-брејку. Могао је Марин да заврши први период игре и раније, али је бугарски тенисер спасао чак пет сет лопти.

У 13. гему Димитров је боље кренуо и повео са 5:3, али је онда изгубио четири поена заредом и Чилић је освојио први сет.

Добру с краја уводног сета Марин је пренео и на почетак другог, па је тако одмах у првом гему направио брејк. У наредном гему га је потврдио, а код резултата 3:1 Чилић је пропустио још три брејк лопте да дотуче противника.

Ипак то није омело Марина да задржи брејк предности и да на крају други сет добије са 6:4.

Поподне и увече у Паризу играју још: Изнер - Хачанов, Сок - Жазири, Зверев - Шварцман, Тим - Ћорић, Федерер - Фоњини и Нишикори - Андерсон.

Мастерс Париз, 1/8 финала:

Чилић – Димитров 7:6 (5), 6:4
Џумхур – Ђоковић 1:6, 1:2 (предаја)
Хачанов – Изнер
Зверев – Шварцман
Џазири – Сок
Ћорић – Тим
Фоњини – Федерер
Андерсон – Нишикори

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар