Pariz: Džumhur predao meč Đokoviću!

Za polufinale sa Čilićem! Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto mu je duel u trećem kolu predao Damir Džumhur.  Đoković predajom do četvrtfinala! Budući svetski "broj jedan" nastavio je seriju pobeda, pošto je teniser iz BiH zbog povrede leđa obustavio otpor početkom drugog seta.

Tenis 01.11.2018 | 15:30
Pariz: Džumhur predao meč Đokoviću!
Srpski teniser će se u borbi za polufinale sastati sa Marinom Čilićem, koji je savladao Grigora Dimitrova.

Đoković je prvi set dobio sa 6:1, ali se pri kraju seta teniser iz Bosne i Hercegovine povredio i ubrzo mu je i predao meč.

Novak je u trećem gemu drugog seta napravio brejk za 2:1 i posle toga mu je Damir predao meč jer nije mogao više da izdrži.

Najbolji teniser sveta odlično je otvorio meč i već četvrtom gemu uspeo je da oduzme servis 52. teniseru igraču. Presudan deo ovog duel viđen je u šestom gemu koji je trajao više od deset minuta i u kojem je Damir osetio bol u leđima.

Odmah posle mu je ukazana pomoć, međutim videlo se da će teško završiti meč. Novak je lako došao do seta, potom je u drugom napravio brejk i poveo sa 2:1, da bi nakon toga teniser iz Bosne i Hercegovine odlučio da preda meč.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čilića, to će biti njihov 18. duel, a srpski igrač vodi sa 15-2.

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu, pošto mu je Damir Džumhur u četvrtak popodne predao meč pri rezultatu 6:1, 2:1.

Već sredinom prvog seta moglo se naslutiti da njihov prvi duel na ATP Turu neće biti "regularno" završen, jer se Džumhur kretao i servirao uz primetnu nelagodnost, a posle šestog gema je uzeo i medicinski tajm-aut.

Kako se ni posle toga njegovo stanje nije popravilo, 26-godišnji Sarajlija je odlučio da čestita Đokoviću, koji bi u svakom slučaju došao do 29. pobede u poslednjih 30 mečeva, počev od Vimbldona.

Njegov naredni rival, u petak, biće Hrvat Marin Čilić, koji je u jednom od derbija dana pobedio Grigora Dimitrova - 7:6, 6:4. S obzirom na formu i međusobni skor 15:2, jasno je da ko će u tom duelu imati ulogu apsolutnog favorita.

Novak je protiv Čilića imao 14 pobeda u nizu, zatim je upravo u četvrtfinalu Pariza pre dve godine doživeo prvi poraz, što je u tom trenutku omogućilo Endiju Mareju da postane najbolji teniser sveta.

Čilić je slavio pobedu i letos u finalu Kvinsa, ali mu se Đoković revanširao u polufinalu Sinsinatija, na putu ka poslednjoj masters tituli koja mu je nedostajala.

Srpski as je posle povlačenja Rafaela Nadala u velikoj meri rasterećen, pošto zna da će u ponedeljak "osvanuti" na vrhu ATP liste, bez obzira na učinak u Parizu.

Sigurno je ipak da želi da nastavi seriju kvalitetnih partija, koja traje već nekoliko meseci. Podsećamo da je od poslednjih pet turnira, trijumfovao čak na četiri (Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj). Jedini poraz doživeo je u Torontu, od Stefanosa Cicipasa.

Čilić bolji od Dimitrova – sledi Đoković. Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je u dva seta pobedio Grigora Dimitrova.

Čiliću je za trijumf bili potrebno nešto više od sat vremena i 40 minuta igre, a slavio je rezultatom 7:6 (5), 6:4.

Hrvatski igrač će u borbi za polufinale igrati protiv Novaka Đokovića, kojem je meč osmine finala predao Damir Džumhur.

Presudan deo meča bio je prvi set koji je odlučen tek u taj-brejku. Mogao je Marin da završi prvi period igre i ranije, ali je bugarski teniser spasao čak pet set lopti.

U 13. gemu Dimitrov je bolje krenuo i poveo sa 5:3, ali je onda izgubio četiri poena zaredom i Čilić je osvojio prvi set.

Dobru s kraja uvodnog seta Marin je preneo i na početak drugog, pa je tako odmah u prvom gemu napravio brejk. U narednom gemu ga je potvrdio, a kod rezultata 3:1 Čilić je propustio još tri brejk lopte da dotuče protivnika.

Ipak to nije omelo Marina da zadrži brejk prednosti i da na kraju drugi set dobije sa 6:4.

Popodne i uveče u Parizu igraju još: Izner - Hačanov, Sok - Žaziri, Zverev - Švarcman, Tim - Ćorić, Federer - Fonjini i Nišikori - Anderson.

Masters Pariz, 1/8 finala:

Čilić – Dimitrov 7:6 (5), 6:4
Džumhur – Đoković 1:6, 1:2 (predaja)
Hačanov – Izner
Zverev – Švarcman
Džaziri – Sok
Ćorić – Tim
Fonjini – Federer
Anderson – Nišikori

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar