ПРВИ ПУТ! "Суперкласико" за јужноамеричку круну!

И Бока избацила Бразилце – први "Суперкласико" за шампиона Јужне Америке! Аргентински великани Бока Јуниорс и Ривер Плејт играће први пут заједно у финалу Копа Либертадорес након што су оба тима избацили представнике Бразила.  Највећи аргентински клубови бориће се у двомечу за титулу континенталног шампиона.  Земља ће да гори - Суперкласико у финалу Копа Либертадорес! Бока Јуниорс играла 2:2 на гостовању Палмеирасу и тако смо дошли до овог историјског дуела у најави.

Фудбал 01.11.2018 | 12:00
ПРВИ ПУТ! "Суперкласико" за јужноамеричку круну!
Вече након што је Ривер елиминисао Гремио преокретом у Порто Алегреу, Бока је избацила Палмеирас ремијем 2:2 у Сао Паулу.

Бока је имала великих 2:0 из првог меча, а онда практично све решила у 18. минуту реваншА када је погодио Рамон Абила.

Палмеирас је почетком другог полувремена успео да преокрене и донекле унесе неизвесност преко Луана у 53. и Густава Гомеза у 60, али је све дилеме отклонио Дарио Бенедето десет минута касније. 

Дан раније "милионери" су уз доста тензије прошли други бразилски тим Гремио 2:1 и то голом у судијској надокнади из пенала путем ВАР-а, па ће се борити за други пехар Копа Либертадорес, а Бока за седми. 

Аргентински "Суперкласико" на програму је 7. и 11. новембра, а први домаћин је Бока. 

Биће то четврти и пети судари два највећа аргентинска клуба само у овој години, а претходна три пута славио је Ривер и то сваки на Бомбоњери без примљеног гола 1:0, 2:0, 2:0.

Први пут у финалу Копа Либертадореса, такмичења основаног 1960. године, биће одигран дерби "Суперкласико"! 

Највећи аргентински клубови, Бока Јуниорс и Ривер Плата, састаће се у финалном двомечу 7. и 28. новембра (прво је Бока домаћин, па Ривер).

Црвено-бели су у полуфиналу елиминисали бразилски Гремио захваљујући голу више у гостима. Прво су код куће поражени 0:1, али су потом славили 2:1 и прошли, док су плаво-жути у реваншу успели да сачувају 2:0 из првог дуела са Палмеирасом. 

Највећи ривали ове године састали су се три пута. Сваки пут је Бока била домаћин, али је Ривер побеђивао. У јануару је било 1:0, у марту 2:0, као и у септембру.

Бразилци су у реваншу водили 2:1, пошто су головима у 52. и 60. минуту преокренули предност гостију стечену у 17, али је Дарио Бенедето поготком у 69. минуту донео Боки реми вредан пласмана у финале.

Ривер и Бока претнодно су се у јужноамеричкој верзији Лиге шампиона састали 2015, у шеснаестини финала, а тај двомеч обележио је скандал.

Црвено-бели су прву утакмицу добили 1:0 на свом стадиону, али у реваншу на чувеној "Бомбоњери" гостујуће играче, пред почетак другог полувремена, при резултату 0:0, хулигани напали сузавцем, па је утакмица прекинута и потом донета одлука да Бока буде суспендована.

Бока је континентални шампион била шест пута, последњи трофеј подигнут је 2007, а Ривер трипут, последњи пут још 1996. године.



Гореће земља!

Архинепријатељи Бока Јуниорс и Ривер Плата играће у финалу овогодишњег издања Копа Либертадорес! То ће бити први пут да ова два аргентинска клуба играју за најзначајнији клупски трофеј у Јужној Америци. Оба меча ће се играти у Буенос Ајресу. 

Бока је до тог финала стигла после ремија 2:2 против Палмеираса у мечу који је игран у Бразилу, а Бока је тако одбранила 2:0 из првог меча. 

Клуб са Бомбоњере најавио је да ће завршити сав посао већ у 18. минуту када је Рамон Авиља имао лаку егзекуцију испред голмана Вевертона. То је тада значило да Бразилци које предводи Луис Фелипе Сколари мора да добије с три гола разлике.

Ипак, Палмеирас је имао наду у 60. минуту јер је тај тим успео да дође до преокрета после голова Луана и Гомеза. Ипак, сваку наду убио је Дарио Бенедето. Било је 2:2, било је јасно да ћемо гледати Суперкласико у финалу. Бенедето је постигао оба гола у првој утакмици с Палмеирасом па се показао као џелат овог тима.

Чак је и пораженом Сколарију драго што ће у финалу гледати аргентински дерби.

"Много ми се свиђа како Бока игра тимски. Биће то аргентински дерби. Оба тима су заслужила да буду тамо", рекао је Сколари после ремија.

Финални дуели Копа Либертадорес су прво заказани за 7. и 28. новембар, али су представници клубова рекли да може да буде промена због политичких скупова у Буенос Ајресу. Први меч Суперкласика ће се играти на Бомбоњери, а други на Монументалу.

Бока ће играти за своју седму титулу колико има Индепендијенте, а Ривер ће играти за своју четврту круну. 

Спектакл је мала реч за оно што нас чека...

КОПА ЛИБЕРТАДОРЕС

ПОЛУФИНАЛЕ

Среда

Гремио - Ривер Плата 1:2 (1:0) - први меч 1:0
/Гомез 36 - Боре 82, Мартинез 90+5!

Четвртак

Палмеирас - Бока Јуниорс 2:2 (0:1) - први меч 0:2
/Луан 53, Гомез 60 - Абила 18, Бенедето 70/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар