PRVI PUT! "Superklasiko" za južnoameričku krunu!

I Boka izbacila Brazilce – prvi "Superklasiko" za šampiona Južne Amerike! Argentinski velikani Boka Juniors i River Plejt igraće prvi put zajedno u finalu Kopa Libertadores nakon što su oba tima izbacili predstavnike Brazila.  Najveći argentinski klubovi boriće se u dvomeču za titulu kontinentalnog šampiona.  Zemlja će da gori - Superklasiko u finalu Kopa Libertadores! Boka Juniors igrala 2:2 na gostovanju Palmeirasu i tako smo došli do ovog istorijskog duela u najavi.

Fudbal 01.11.2018 | 12:00
PRVI PUT! "Superklasiko" za južnoameričku krunu!
Veče nakon što je River eliminisao Gremio preokretom u Porto Alegreu, Boka je izbacila Palmeiras remijem 2:2 u Sao Paulu.

Boka je imala velikih 2:0 iz prvog meča, a onda praktično sve rešila u 18. minutu revanšA kada je pogodio Ramon Abila.

Palmeiras je početkom drugog poluvremena uspeo da preokrene i donekle unese neizvesnost preko Luana u 53. i Gustava Gomeza u 60, ali je sve dileme otklonio Dario Benedeto deset minuta kasnije. 

Dan ranije "milioneri" su uz dosta tenzije prošli drugi brazilski tim Gremio 2:1 i to golom u sudijskoj nadoknadi iz penala putem VAR-a, pa će se boriti za drugi pehar Kopa Libertadores, a Boka za sedmi. 

Argentinski "Superklasiko" na programu je 7. i 11. novembra, a prvi domaćin je Boka. 

Biće to četvrti i peti sudari dva najveća argentinska kluba samo u ovoj godini, a prethodna tri puta slavio je River i to svaki na Bombonjeri bez primljenog gola 1:0, 2:0, 2:0.

Prvi put u finalu Kopa Libertadoresa, takmičenja osnovanog 1960. godine, biće odigran derbi "Superklasiko"! 

Najveći argentinski klubovi, Boka Juniors i River Plata, sastaće se u finalnom dvomeču 7. i 28. novembra (prvo je Boka domaćin, pa River).

Crveno-beli su u polufinalu eliminisali brazilski Gremio zahvaljujući golu više u gostima. Prvo su kod kuće poraženi 0:1, ali su potom slavili 2:1 i prošli, dok su plavo-žuti u revanšu uspeli da sačuvaju 2:0 iz prvog duela sa Palmeirasom. 

Najveći rivali ove godine sastali su se tri puta. Svaki put je Boka bila domaćin, ali je River pobeđivao. U januaru je bilo 1:0, u martu 2:0, kao i u septembru.

Brazilci su u revanšu vodili 2:1, pošto su golovima u 52. i 60. minutu preokrenuli prednost gostiju stečenu u 17, ali je Dario Benedeto pogotkom u 69. minutu doneo Boki remi vredan plasmana u finale.

River i Boka pretnodno su se u južnoameričkoj verziji Lige šampiona sastali 2015, u šesnaestini finala, a taj dvomeč obeležio je skandal.

Crveno-beli su prvu utakmicu dobili 1:0 na svom stadionu, ali u revanšu na čuvenoj "Bombonjeri" gostujuće igrače, pred početak drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, huligani napali suzavcem, pa je utakmica prekinuta i potom doneta odluka da Boka bude suspendovana.

Boka je kontinentalni šampion bila šest puta, poslednji trofej podignut je 2007, a River triput, poslednji put još 1996. godine.



Goreće zemlja!

Arhineprijatelji Boka Juniors i River Plata igraće u finalu ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores! To će biti prvi put da ova dva argentinska kluba igraju za najznačajniji klupski trofej u Južnoj Americi. Oba meča će se igrati u Buenos Ajresu. 

Boka je do tog finala stigla posle remija 2:2 protiv Palmeirasa u meču koji je igran u Brazilu, a Boka je tako odbranila 2:0 iz prvog meča. 

Klub sa Bombonjere najavio je da će završiti sav posao već u 18. minutu kada je Ramon Avilja imao laku egzekuciju ispred golmana Vevertona. To je tada značilo da Brazilci koje predvodi Luis Felipe Skolari mora da dobije s tri gola razlike.

Ipak, Palmeiras je imao nadu u 60. minutu jer je taj tim uspeo da dođe do preokreta posle golova Luana i Gomeza. Ipak, svaku nadu ubio je Dario Benedeto. Bilo je 2:2, bilo je jasno da ćemo gledati Superklasiko u finalu. Benedeto je postigao oba gola u prvoj utakmici s Palmeirasom pa se pokazao kao dželat ovog tima.

Čak je i poraženom Skolariju drago što će u finalu gledati argentinski derbi.

"Mnogo mi se sviđa kako Boka igra timski. Biće to argentinski derbi. Oba tima su zaslužila da budu tamo", rekao je Skolari posle remija.

Finalni dueli Kopa Libertadores su prvo zakazani za 7. i 28. novembar, ali su predstavnici klubova rekli da može da bude promena zbog političkih skupova u Buenos Ajresu. Prvi meč Superklasika će se igrati na Bombonjeri, a drugi na Monumentalu.

Boka će igrati za svoju sedmu titulu koliko ima Independijente, a River će igrati za svoju četvrtu krunu. 

Spektakl je mala reč za ono što nas čeka...

KOPA LIBERTADORES

POLUFINALE

Sreda

Gremio - River Plata 1:2 (1:0) - prvi meč 1:0
/Gomez 36 - Bore 82, Martinez 90+5!

Četvrtak

Palmeiras - Boka Juniors 2:2 (0:1) - prvi meč 0:2
/Luan 53, Gomez 60 - Abila 18, Benedeto 70/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar