Надал: Можда сам могао да играм, али...

Рафаел Надал, од понедељка други тенисер света, објаснио је новинарима зашто је морао да се повуче са Мастерса у Паризу.

Тенис 01.11.2018 | 12:30
Надал: Можда сам могао да играм, али...
Шпанац је само неколико минута пре дуела са Фернандом Вердаском саопштио да неће изаћи на терен, а разлог за тако нешто нису колена.

"Бик са Маљорке" је пропустио период после УС опена због повреде колена, али пред меч са сународником јавио се нови проблем.

"Срећан сам што сам био овде у Паризу неколико дана. Тренирао сам са играчима и уживао сам. Осећао сам се боље него што сам мислио да ће тако бити пре недељу дана", рекао је Надал и додао:

"Али истина је да сам осетио бол у стомаку. Поготово при сервису. Проверио сам са доктором и он ми је рекао и препоручио да не играм, зато што да сам наставио повреда би се можда погоршала и била веће природе. То заиста не желим", рекао је Шпанац. 

Надал је рекао да је можда могао да игра меч, али ништа није хтео да препусти ризику. 

"Била је ово тешка годинама за мене у смислу повреда и желим да избегнем неке драстичне ствари (повреде). Можда сам могао да играм данас, али доктор је рекао да ако желим да играм цео турнир, да би се повреда сигурно погоршала", казао је Надал. 

Његовим одустајањем од понедељка ће први тенисер света бити Новак Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар