Nadal: Možda sam mogao da igram, ali...

Rafael Nadal, od ponedeljka drugi teniser sveta, objasnio je novinarima zašto je morao da se povuče sa Mastersa u Parizu.

Tenis 01.11.2018 | 12:30
Nadal: Možda sam mogao da igram, ali...
Španac je samo nekoliko minuta pre duela sa Fernandom Verdaskom saopštio da neće izaći na teren, a razlog za tako nešto nisu kolena.

"Bik sa Maljorke" je propustio period posle US opena zbog povrede kolena, ali pred meč sa sunarodnikom javio se novi problem.

"Srećan sam što sam bio ovde u Parizu nekoliko dana. Trenirao sam sa igračima i uživao sam. Osećao sam se bolje nego što sam mislio da će tako biti pre nedelju dana", rekao je Nadal i dodao:

"Ali istina je da sam osetio bol u stomaku. Pogotovo pri servisu. Proverio sam sa doktorom i on mi je rekao i preporučio da ne igram, zato što da sam nastavio povreda bi se možda pogoršala i bila veće prirode. To zaista ne želim", rekao je Španac. 

Nadal je rekao da je možda mogao da igra meč, ali ništa nije hteo da prepusti riziku. 

"Bila je ovo teška godinama za mene u smislu povreda i želim da izbegnem neke drastične stvari (povrede). Možda sam mogao da igram danas, ali doktor je rekao da ako želim da igram ceo turnir, da bi se povreda sigurno pogoršala", kazao je Nadal. 

Njegovim odustajanjem od ponedeljka će prvi teniser sveta biti Novak Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar