Лига куп: Лампард се вратио на Бриџ и намучио Челси!

Арсенал и Челси се мучили, Тотенхему градски дерби.  Фудбалери Арсенала победили су Блекпул са 2:1 у осмини финала ЕФЛ Купа.  Учесник енглеског Чемпионшипа није имао среће да у мечу осмине финала Лига купа избори макар продужетке. Арсенал и Тотенхем такође прошли.  Потпуно лудо полувреме на Стамфорд Бриџу, али Челси прође даље! Смешан аутогол момка који је стигао из Челсија, Кејхилово проклизавање, навијачки договори, наклон Лампарду. . .

Фудбал 31.10.2018 | 23:28
Лига куп: Лампард се вратио на Бриџ и намучио Челси!
"Тобџије" су пред домаћом публиком славиле головима Лихтштајнера у 33. и Смит-Роува у 50.

Домаћи састав био је са играчем мање од 57. минута када је Гуендози искључен и гости су то успели да искористе у 66. преко О'Конора.

Исти играч у 84. минуту је добио директан црвени картон и на терену смо гледали по десет играча на обе стране. До краја меча није било промене на семафору и Арсенал се пласирао у наредну рунду.

Исто су урадили и фудбалери Челсија који су на "Стамфорд бриџу" савладали Дерби са 3:2.

"Плавци" су се доста мучили, а податак да су гости постигли чак четири гола доста говори о игри Челсија. На несрећу Дербија два су била аутогола и клуб из Лондона пласирао се у четвртфинале.

На овој утакмици видели смо и повратак Френка Лампарда на "Бриџ", само је овога пута био у улози менаџера. Томори и Кио су у петом и 21. затресли сопствене мреже, док је Фабрегас у 41. постигао једини погодак од играча Челсија. Мариот и Вагхорн били су стрелци за Дерби у деветом и 27. минуту.

Фудбалери Тотенхема победили су Вест Хем на гостовању са 3:1, а двоструки стрелац за "певце" био је Сон, док је један погодак постигао Љоренте. Једини гол за "чекићаре" постигао је Перес у 71. минуту.

Екипама Борнмута и трећелигаша Бартона, који су се у уторак пробили у четвртфинале Лига купа Енглеске, придружили су се 24 сата касније Челси, Арсенал, Тотенхем и друголигаш Мидлсбро.

Челси је на свом стадиону славио "тесну" победу над Дерби Каунтијем, на чијој клупи од летос седи легенда "плаваца" Френк Лампард.

Било је 3:2 (3:2), при чему су прва два поготка за домаће били аутоголови.

Коначан резултат поставио је Сеск Фабрегас у 41. минуту, а Дербијева резерва Дејвид Наџент у 88. минуту је из добре позиције погодио стативу и тако пропустио прилику да одведе меч у додатних 2x15 минута.

Подсећамо да је Дерби у претходном колу Лига купа пеналима елиминисао Манчестер јунајтед на Олд Трафорду.

Арсенал је у комбинованом саставу победио Блекпул 2:1 (1:0), док је Тотенхем на Олимпијском стадиону надиграо домаћи Вест Хем - 1:3 (0:1), уз два поготка Сон Хјунг Мина.

Мидлсбро је захваљујући голу у последњим тренуцима првог полувремена изненадио Кристал Палас (1:0), за који је од 65. минута играо Лука Миливојевић.

Манчестер сити и Фулам састају се у четвртак, а дуел Лестера и Саутемптона је одложен због трагедије у Лестеру прошле суботе.

Свашта смо током година могли да видимо у Лига купу Енглеске током године, али овако лудо вече на Стамфорд Бриџу готово да је незапамћено... Дуго ће се причати о утакмици Челсија и Дербија, који је међу навијачима добио назив „Челси И вс Челси ИИ“, али је на крају прави Челси прошао даље после голеаде - 3:2 (2:2).

Смешан аутогол момка који је стигао из Челсија на позајмицу, па још један поклон гостију, проклизавањеГерија Кејхила, пет голова у првом полувремену, навијачка домунђавања с трибина, а све је почело тако што је Стамфорд Бриџ устао и у емотивном сусрету поздравио клупску легенду Френка Лампарда... А онда - шоу. 

Све је почело чудним, јако чудним аутоголом Фикаја Томорија, младог штопера Челсија, на привременом раду у Дербију, који се догодио већ у 4. минуту утакмице. Тешко је објаснити како је Томори успео да затресе мрежу свог гола после ниског центаршута Давидеа Запакосте с десне стране, али оно што је направио препричаваће се дуго. Јер, истим потезом је запалио фудбалску јавност у Енглеској...

Наставило се већ поменутим проклизавањем капитена Кејхила, само пет минута после Томоријевогпотеза. Прво је Кејхил бацио „коску“ Фабрегасу, после које су гости успели да отворе контру, а онда јеЏек Мериот искористио пех енглеског штопера и закуцао лопту у мрежу.

Тек што су се навијачи навикли на резултат, на семафору су се већ мењале бројке. Прво је Ричард Киох још једном почастио Челси. Најсмешније је то што је Запакоста опет послао брз, низак центаршут, а други штопер Дербија је на готово сличан начин матирао свог чувара, што је код навијача Дербија изазвало занимљиву реакцију. Наиме, после тог поготка са трибина се зачуло: „Да ли да вам поклонимо још неки гол?“, на шта су присталице Челсија брзо одговориле са: „Дерби, Дерби, поклони нам још неки гол“.

Само неколико тренутака – опет гол. Овог пута Мејсон Маунт искористио је Кејхилову успаваност, проследио лопту до Мета Вохорна који је поново изједначио резултат. 

То, ипак, није био крај дешавања у првом делу утакмице, пошто је пети гол на утакмици виђен из „пера“Сеска Фабрегаса после искусног натрчавања из блока и закуцавања поред Скота Карсона. Био је то, уједно, и гол вредан пролаза у наредну фазу. Додуше, ко зна шта би било да је Дејвид Нуџент био прибранији и искористио шансу у последњим моментима сусрета за 3:3...

Унај Емери је доста тога мењао у победи над Блекпулом (2:1), али је Петр Чех умало поклонио гол нижелигашком противнику који је утакмицу могао да претвори у праву драму. Чех је јако изабрао моменат да предрибла једног играча Блекпула, а пошто је изгубио посед лопте, имао је среће само због офсајда.

Арсенал је до победе стигао головима Лихтштајнера средином првог и талентованог Смит Роуа почетком другог полувремена. Ипак, неизвесност је враћена оног момента када је Поди О'Конор затресаоЧехову мрежу, после чега је Емери на терен морао да пошаље Ивобија и Обамејанга, у случају да дође до неких непредвиђених околности... Ипак, није их било.

ЕФЛ Куп, осмина финала:

Арсенал – Блекпул 2:1 (1:0)
Лихтштајнер 33, Смит-Роув 50 - О'Конор 66

Челси – Дерби 3:2 (3:2)
Томори 5аг, Кио 21аг, Фабрегас 41 - Мариот 9, Вагхорн 27

Вест Хем – Тотенхем 1:3 (0:1)
Перез 71 - Сон 17, 54, Љоренте 75

Милдлзбро – Кристал Палас 1:0 (1:0)
Винг 45+3

уторак:

Бартон – Нотингем 3:2 (0:0)
Јанко 52аг, Фрејжер 64, Хескет 82 -- Грабан 70, Апија 92

Борнмут – Норич 2:1 (1:0)
Станислас 39, Кук 73 -- Ернандес 70

Лестер – Саутемптон одложено

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар