Liga kup: Lampard se vratio na Bridž i namučio Čelsi!

Arsenal i Čelsi se mučili, Totenhemu gradski derbi.  Fudbaleri Arsenala pobedili su Blekpul sa 2:1 u osmini finala EFL Kupa.  Učesnik engleskog Čempionšipa nije imao sreće da u meču osmine finala Liga kupa izbori makar produžetke. Arsenal i Totenhem takođe prošli.  Potpuno ludo poluvreme na Stamford Bridžu, ali Čelsi prođe dalje! Smešan autogol momka koji je stigao iz Čelsija, Kejhilovo proklizavanje, navijački dogovori, naklon Lampardu. . .

Fudbal 31.10.2018 | 23:28
Liga kup: Lampard se vratio na Bridž i namučio Čelsi!
"Tobdžije" su pred domaćom publikom slavile golovima Lihtštajnera u 33. i Smit-Rouva u 50.

Domaći sastav bio je sa igračem manje od 57. minuta kada je Guendozi isključen i gosti su to uspeli da iskoriste u 66. preko O'Konora.

Isti igrač u 84. minutu je dobio direktan crveni karton i na terenu smo gledali po deset igrača na obe strane. Do kraja meča nije bilo promene na semaforu i Arsenal se plasirao u narednu rundu.

Isto su uradili i fudbaleri Čelsija koji su na "Stamford bridžu" savladali Derbi sa 3:2.

"Plavci" su se dosta mučili, a podatak da su gosti postigli čak četiri gola dosta govori o igri Čelsija. Na nesreću Derbija dva su bila autogola i klub iz Londona plasirao se u četvrtfinale.

Na ovoj utakmici videli smo i povratak Frenka Lamparda na "Bridž", samo je ovoga puta bio u ulozi menadžera. Tomori i Kio su u petom i 21. zatresli sopstvene mreže, dok je Fabregas u 41. postigao jedini pogodak od igrača Čelsija. Mariot i Vaghorn bili su strelci za Derbi u devetom i 27. minutu.

Fudbaleri Totenhema pobedili su Vest Hem na gostovanju sa 3:1, a dvostruki strelac za "pevce" bio je Son, dok je jedan pogodak postigao Ljorente. Jedini gol za "čekićare" postigao je Peres u 71. minutu.

Ekipama Bornmuta i trećeligaša Bartona, koji su se u utorak probili u četvrtfinale Liga kupa Engleske, pridružili su se 24 sata kasnije Čelsi, Arsenal, Totenhem i drugoligaš Midlsbro.

Čelsi je na svom stadionu slavio "tesnu" pobedu nad Derbi Kauntijem, na čijoj klupi od letos sedi legenda "plavaca" Frenk Lampard.

Bilo je 3:2 (3:2), pri čemu su prva dva pogotka za domaće bili autogolovi.

Konačan rezultat postavio je Sesk Fabregas u 41. minutu, a Derbijeva rezerva Dejvid Nadžent u 88. minutu je iz dobre pozicije pogodio stativu i tako propustio priliku da odvede meč u dodatnih 2x15 minuta.

Podsećamo da je Derbi u prethodnom kolu Liga kupa penalima eliminisao Mančester junajted na Old Trafordu.

Arsenal je u kombinovanom sastavu pobedio Blekpul 2:1 (1:0), dok je Totenhem na Olimpijskom stadionu nadigrao domaći Vest Hem - 1:3 (0:1), uz dva pogotka Son Hjung Mina.

Midlsbro je zahvaljujući golu u poslednjim trenucima prvog poluvremena iznenadio Kristal Palas (1:0), za koji je od 65. minuta igrao Luka Milivojević.

Mančester siti i Fulam sastaju se u četvrtak, a duel Lestera i Sautemptona je odložen zbog tragedije u Lesteru prošle subote.

Svašta smo tokom godina mogli da vidimo u Liga kupu Engleske tokom godine, ali ovako ludo veče na Stamford Bridžu gotovo da je nezapamćeno... Dugo će se pričati o utakmici Čelsija i Derbija, koji je među navijačima dobio naziv „Čelsi I vs Čelsi II“, ali je na kraju pravi Čelsi prošao dalje posle goleade - 3:2 (2:2).

Smešan autogol momka koji je stigao iz Čelsija na pozajmicu, pa još jedan poklon gostiju, proklizavanjeGerija Kejhila, pet golova u prvom poluvremenu, navijačka domunđavanja s tribina, a sve je počelo tako što je Stamford Bridž ustao i u emotivnom susretu pozdravio klupsku legendu Frenka Lamparda... A onda - šou. 

Sve je počelo čudnim, jako čudnim autogolom Fikaja Tomorija, mladog štopera Čelsija, na privremenom radu u Derbiju, koji se dogodio već u 4. minutu utakmice. Teško je objasniti kako je Tomori uspeo da zatrese mrežu svog gola posle niskog centaršuta Davidea Zapakoste s desne strane, ali ono što je napravio prepričavaće se dugo. Jer, istim potezom je zapalio fudbalsku javnost u Engleskoj...

Nastavilo se već pomenutim proklizavanjem kapitena Kejhila, samo pet minuta posle Tomorijevogpoteza. Prvo je Kejhil bacio „kosku“ Fabregasu, posle koje su gosti uspeli da otvore kontru, a onda jeDžek Meriot iskoristio peh engleskog štopera i zakucao loptu u mrežu.

Tek što su se navijači navikli na rezultat, na semaforu su se već menjale brojke. Prvo je Ričard Kioh još jednom počastio Čelsi. Najsmešnije je to što je Zapakosta opet poslao brz, nizak centaršut, a drugi štoper Derbija je na gotovo sličan način matirao svog čuvara, što je kod navijača Derbija izazvalo zanimljivu reakciju. Naime, posle tog pogotka sa tribina se začulo: „Da li da vam poklonimo još neki gol?“, na šta su pristalice Čelsija brzo odgovorile sa: „Derbi, Derbi, pokloni nam još neki gol“.

Samo nekoliko trenutaka – opet gol. Ovog puta Mejson Maunt iskoristio je Kejhilovu uspavanost, prosledio loptu do Meta Vohorna koji je ponovo izjednačio rezultat. 

To, ipak, nije bio kraj dešavanja u prvom delu utakmice, pošto je peti gol na utakmici viđen iz „pera“Seska Fabregasa posle iskusnog natrčavanja iz bloka i zakucavanja pored Skota Karsona. Bio je to, ujedno, i gol vredan prolaza u narednu fazu. Doduše, ko zna šta bi bilo da je Dejvid Nudžent bio pribraniji i iskoristio šansu u poslednjim momentima susreta za 3:3...

Unaj Emeri je dosta toga menjao u pobedi nad Blekpulom (2:1), ali je Petr Čeh umalo poklonio gol niželigaškom protivniku koji je utakmicu mogao da pretvori u pravu dramu. Čeh je jako izabrao momenat da predribla jednog igrača Blekpula, a pošto je izgubio posed lopte, imao je sreće samo zbog ofsajda.

Arsenal je do pobede stigao golovima Lihtštajnera sredinom prvog i talentovanog Smit Roua početkom drugog poluvremena. Ipak, neizvesnost je vraćena onog momenta kada je Podi O'Konor zatresaoČehovu mrežu, posle čega je Emeri na teren morao da pošalje Ivobija i Obamejanga, u slučaju da dođe do nekih nepredviđenih okolnosti... Ipak, nije ih bilo.

EFL Kup, osmina finala:

Arsenal – Blekpul 2:1 (1:0)
Lihtštajner 33, Smit-Rouv 50 - O'Konor 66

Čelsi – Derbi 3:2 (3:2)
Tomori 5ag, Kio 21ag, Fabregas 41 - Mariot 9, Vaghorn 27

Vest Hem – Totenhem 1:3 (0:1)
Perez 71 - Son 17, 54, Ljorente 75

Mildlzbro – Kristal Palas 1:0 (1:0)
Ving 45+3

utorak:

Barton – Notingem 3:2 (0:0)
Janko 52ag, Frejžer 64, Hesket 82 -- Graban 70, Apija 92

Bornmut – Norič 2:1 (1:0)
Stanislas 39, Kuk 73 -- Ernandes 70

Lester – Sautempton odloženo

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar