Да ли је Надал завршио сезону? Ево шта каже...

Шпанац се повукао са мастерса у Паризу и предао Новаку Ђоковићу прво место АТП листе. Неизвесно да ли ће се појавити на завршном турниру сезоне. "Здравље је најпрече", поручио је.

Тенис 01.11.2018 | 19:30
Да ли је Надал завршио сезону? Ево шта каже...
Рафаел Надал покушао је да заигра на мастерсу у Паризу, првом турниру после предаје полуфинала УС Опена и опоравка од повреде колена, али није успео.

Непосредно пре првог меча, у другом колу против Фернанда Вердаска, саопштио је да се повлачи.

Одустајењем је предао и прво место на АТП листи Новаку Ђоковићу.

"Било је сјајно бити у Паризу неколико дана и тренирати са момцима. Уживао сам и осећао сам се боље него прошле недеље, али у последњих неколико дана осетио сам проблем у трбушном делу, нарочито током сервиса. Консултовао сам се са лекаром и он ми је саветовао да не играм, јер би повреда могла да се погорша. То заиста не желим", рекао је Надал.

Он ће у понедељак и званично предати тениски трон Новаку Ђоковићу, на којем је од 25. јуна, када је седми пут у каријери преузео трон од Роџера Федерера.

Надал, који је ван терена од 7. септембра, можда је и завршио сезону. Неизвесно је да ли ће успети да се опорави и заигра на завршном турниру сезоне осморице најбољих, који је на програму од 11. до 18. новембра у Лондону.

"Наравно да бих волео да будем у Лондону, али најважнија ствар ми је да будем здрав и да могу да играм турнире у низу", поручио је Шпанац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар