Da li je Nadal završio sezonu? Evo šta kaže...

Španac se povukao sa mastersa u Parizu i predao Novaku Đokoviću prvo mesto ATP liste. Neizvesno da li će se pojaviti na završnom turniru sezone. "Zdravlje je najpreče", poručio je.

Tenis 01.11.2018 | 19:30
Da li je Nadal završio sezonu? Evo šta kaže...
Rafael Nadal pokušao je da zaigra na mastersu u Parizu, prvom turniru posle predaje polufinala US Opena i oporavka od povrede kolena, ali nije uspeo.

Neposredno pre prvog meča, u drugom kolu protiv Fernanda Verdaska, saopštio je da se povlači.

Odustajenjem je predao i prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću.

"Bilo je sjajno biti u Parizu nekoliko dana i trenirati sa momcima. Uživao sam i osećao sam se bolje nego prošle nedelje, ali u poslednjih nekoliko dana osetio sam problem u trbušnom delu, naročito tokom servisa. Konsultovao sam se sa lekarom i on mi je savetovao da ne igram, jer bi povreda mogla da se pogorša. To zaista ne želim", rekao je Nadal.

On će u ponedeljak i zvanično predati teniski tron Novaku Đokoviću, na kojem je od 25. juna, kada je sedmi put u karijeri preuzeo tron od Rodžera Federera.

Nadal, koji je van terena od 7. septembra, možda je i završio sezonu. Neizvesno je da li će uspeti da se oporavi i zaigra na završnom turniru sezone osmorice najboljih, koji je na programu od 11. do 18. novembra u Londonu.

"Naravno da bih voleo da budem u Londonu, ali najvažnija stvar mi je da budem zdrav i da mogu da igram turnire u nizu", poručio je Španac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar