Куп: Борусија се намучила с Берлинцима!

Настасић са пенала, Вељковић рутински! Без изненађења у поподневним утакмицама Купа Немачке. . .

Фудбал 31.10.2018 | 22:20
Куп: Борусија се намучила с Берлинцима!
Две од уводне четири утакмице Купа Немачке решене су вечерас са беле тачке, а радовали су се на крају фудбалери Шалкеа и Нирнберга и то у гостима. Најзанимљивији окршај поподневног програма одигран је на Вестфалену где је одлука Лусијана Фавра да измеша тим Борусије и одмори Санча, Ројса и појединце пружила могућност Униону из Берлина да се испрси и умало направи велико изненађење.

Успели су момци Урса Фишера, иначе једини непоражени тим у Цвајти, да дођу до продужетака против лидера Бундеслиге, али им је у самој завршници попустила концентрација па је после чистог пенала Марко Ројсдонео Милионерима пласман у следећу рунду. Кристијан Пулишић у 40. и Максимилијан Филип у 73. два пута су доводили Борусију у предност, али им је оба пута посао покварио Аустријанац Себастијан Полтер који је два пута матирао Марвина Хица за пола сата колико је провео на терену након што је ушао с клупе у 61. минуту.

Међутим, глупост штопера Униона Фридриха и досуђени пенал у 118. минуту поново су оставили празних шака симпатични тим из Берлина. Борусија заслужено иде даље, али је питање да ли је ико од стартера који су играли после дужег времена задовољио.  

Пласман у осминуфинала обезбедио је вечерас и Шалке и то без гола постигнутог из игре, тако што је као гост славио у Келну после бољег извођења једанаестераца са 7:6. Један од пенала за госте погодио је и наш Матија Настасић и то прецизно, а треба рећи да су гости из Гелзенкирхена до продужетака и касније победе стигли са беле тачке преко Бенталеба у 88. минуту.

Водећи погодак за Келн постигао је Џон Кордоба у финишу првог полувремена, али лидер Цвајте није издржао до самог краја.

И Нирнберг се докопао наредне рунде са беле тачке и то на гостовању трећелигашу Ханзи у Роштоку. Два пута су фудбалери са севера Немачке водили, најпре у регуларном делу, потом и у продуџетку, и оба пута је гост који се мучи у Бундеслиги чудесно оживео да би са креча стигао до победе. Штета за храбру Ханзу, солидног трећелигаша који је у претходној рунди избацила Штутгарт. 

Најрутинскије од свих у наредну рунду прошао је Вердер који је као гост демолирао Флензбург са чак 5:1. Голове за Зелене постигли су Клаудио Пизаро, Флоријан Кајнц, Дејви Класен и два пута Мартин Харник. Српски репрезнетативац Милош Вељковић одиграо је свих 90 минута за госте и то врло добро.

"Маторац" Пизаро икона Купа Њемачке! Перуанац постао странац са највише наступа у Купу Немачке.

Клаудио Пизаро почетком октобра прославио је 40. рођендан, а данас се уписао у историју Купа Њемачке.

Искусни Перуанац одиграо је 55. меч у ДФБ Покалу, те тако постао странац са највише наступа у овом такмичењу.

Рекорд је зачинио и поготком, првим на утакмици, већ у осмом минуту двобоја са четвртолигашем Вајхеом 08, који је његов Вердер ријешио у своју корист убједљивим резултатом 5:1 (3:1).

Преостала три меча данашњег програма, који су почели у 18.30, ријешени су тек након продужетака или пенала.

Борусија из Дортмунда поприлично се намучила против Унион Берлина, а пласман међу 16 најбољих обезбиједила у додатних 30 минута, и то голом Марка Ројса са "бијеле тачке" у самом финишу другог продужетка.

Пенал "лутрија" пријала је Шалкеу и Нирнбергу. 

Тим из Гелзенкирхена био је на прагу елиминације у дуелу са "јарчевима", али друголигаш није успио да сачува предност из првог полувремена. У продужецима није било голова, а онда су гости са 11 метара били срећнији и спретнији.

Ханза и Нирнберг постигли су по гол у регуларних 90 минута, а онда још по један у продужецима, да би гости били успјешнији у распуцавању и пласирали се у осмину финала.

КУП НЕМАЧКЕ - 2. рунда

Уторак
Хеми Лајпциг - Падерборн 0:3 (0:2)
Улм - Фортуна Дизелдорф 1:5 (1:4)
Дармштат - Херта 0:2 (0:1)
Хановер - Волфзбург 0:2 (0:1)
Хајденхајм - Сандхаузен 3:0 (2:0)
Аугзбург - Мајнц 3:2 (1:2, 2:2), после продужетка
Редингхаузен - Бајерн 1:2 (0:2)
Вен - Хамбургер 0:3 (0:1)

Среда
Флензбург - Вердер 1:5 (1:3)
Дортмунд - Унион Берлин 3:2 (2:2, 1:0)
Келн - Шалке 6:7 пеналима (1:1, 1:0)
Ханза - Нирнберг 4:6 пеналима (2:2, 1:1, 1:0)

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар