Kup: Borusija se namučila s Berlincima!

Nastasić sa penala, Veljković rutinski! Bez iznenađenja u popodnevnim utakmicama Kupa Nemačke. . .

Fudbal 31.10.2018 | 22:20
Kup: Borusija se namučila s Berlincima!
Dve od uvodne četiri utakmice Kupa Nemačke rešene su večeras sa bele tačke, a radovali su se na kraju fudbaleri Šalkea i Nirnberga i to u gostima. Najzanimljiviji okršaj popodnevnog programa odigran je na Vestfalenu gde je odluka Lusijana Favra da izmeša tim Borusije i odmori Sanča, Rojsa i pojedince pružila mogućnost Unionu iz Berlina da se isprsi i umalo napravi veliko iznenađenje.

Uspeli su momci Ursa Fišera, inače jedini neporaženi tim u Cvajti, da dođu do produžetaka protiv lidera Bundeslige, ali im je u samoj završnici popustila koncentracija pa je posle čistog penala Marko Rojsdoneo Milionerima plasman u sledeću rundu. Kristijan Pulišić u 40. i Maksimilijan Filip u 73. dva puta su dovodili Borusiju u prednost, ali im je oba puta posao pokvario Austrijanac Sebastijan Polter koji je dva puta matirao Marvina Hica za pola sata koliko je proveo na terenu nakon što je ušao s klupe u 61. minutu.

Međutim, glupost štopera Uniona Fridriha i dosuđeni penal u 118. minutu ponovo su ostavili praznih šaka simpatični tim iz Berlina. Borusija zasluženo ide dalje, ali je pitanje da li je iko od startera koji su igrali posle dužeg vremena zadovoljio.  

Plasman u osminufinala obezbedio je večeras i Šalke i to bez gola postignutog iz igre, tako što je kao gost slavio u Kelnu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 7:6. Jedan od penala za goste pogodio je i naš Matija Nastasić i to precizno, a treba reći da su gosti iz Gelzenkirhena do produžetaka i kasnije pobede stigli sa bele tačke preko Bentaleba u 88. minutu.

Vodeći pogodak za Keln postigao je Džon Kordoba u finišu prvog poluvremena, ali lider Cvajte nije izdržao do samog kraja.

I Nirnberg se dokopao naredne runde sa bele tačke i to na gostovanju trećeligašu Hanzi u Roštoku. Dva puta su fudbaleri sa severa Nemačke vodili, najpre u regularnom delu, potom i u produdžetku, i oba puta je gost koji se muči u Bundesligi čudesno oživeo da bi sa kreča stigao do pobede. Šteta za hrabru Hanzu, solidnog trećeligaša koji je u prethodnoj rundi izbacila Štutgart. 

Najrutinskije od svih u narednu rundu prošao je Verder koji je kao gost demolirao Flenzburg sa čak 5:1. Golove za Zelene postigli su Klaudio Pizaro, Florijan Kajnc, Dejvi Klasen i dva puta Martin Harnik. Srpski repreznetativac Miloš Veljković odigrao je svih 90 minuta za goste i to vrlo dobro.

"Matorac" Pizaro ikona Kupa Njemačke! Peruanac postao stranac sa najviše nastupa u Kupu Nemačke.

Klaudio Pizaro početkom oktobra proslavio je 40. rođendan, a danas se upisao u istoriju Kupa Njemačke.

Iskusni Peruanac odigrao je 55. meč u DFB Pokalu, te tako postao stranac sa najviše nastupa u ovom takmičenju.

Rekord je začinio i pogotkom, prvim na utakmici, već u osmom minutu dvoboja sa četvrtoligašem Vajheom 08, koji je njegov Verder riješio u svoju korist ubjedljivim rezultatom 5:1 (3:1).

Preostala tri meča današnjeg programa, koji su počeli u 18.30, riješeni su tek nakon produžetaka ili penala.

Borusija iz Dortmunda poprilično se namučila protiv Union Berlina, a plasman među 16 najboljih obezbijedila u dodatnih 30 minuta, i to golom Marka Rojsa sa "bijele tačke" u samom finišu drugog produžetka.

Penal "lutrija" prijala je Šalkeu i Nirnbergu. 

Tim iz Gelzenkirhena bio je na pragu eliminacije u duelu sa "jarčevima", ali drugoligaš nije uspio da sačuva prednost iz prvog poluvremena. U produžecima nije bilo golova, a onda su gosti sa 11 metara bili srećniji i spretniji.

Hanza i Nirnberg postigli su po gol u regularnih 90 minuta, a onda još po jedan u produžecima, da bi gosti bili uspješniji u raspucavanju i plasirali se u osminu finala.

KUP NEMAČKE - 2. runda

Utorak
Hemi Lajpcig - Paderborn 0:3 (0:2)
Ulm - Fortuna Dizeldorf 1:5 (1:4)
Darmštat - Herta 0:2 (0:1)
Hanover - Volfzburg 0:2 (0:1)
Hajdenhajm - Sandhauzen 3:0 (2:0)
Augzburg - Majnc 3:2 (1:2, 2:2), posle produžetka
Redinghauzen - Bajern 1:2 (0:2)
Ven - Hamburger 0:3 (0:1)

Sreda
Flenzburg - Verder 1:5 (1:3)
Dortmund - Union Berlin 3:2 (2:2, 1:0)
Keln - Šalke 6:7 penalima (1:1, 1:0)
Hanza - Nirnberg 4:6 penalima (2:2, 1:1, 1:0)

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar