Бајернове муке: "Или тренер или ја!"

Нико Ковач у све већем проблему да заузда побуну у свлачионици Бајерна. Минхенски клуб се мучио са четвртолигашем у Купу Њемачке.

Фудбал 01.11.2018 | 15:15
Бајернове муке: "Или тренер или ја!"
Минхенски Бајерн се мучио против четвртолигаша Родинхаузена, али је успио да се пласира у нову рунду Купа Њемачке (побједа на гостовању 2:1).

Бајерн је отаљао посао, а то је још више продубило приче о врло лошој атмосфери у тиму и незадовољству неколицине играча. А највише је незадовољан Колумбијац Хамес Родригез, који је, пишу њемачки спортски медији, затражио хитан састанак са управом Бајерна, на којем је поручио: "Или Ковач или ја!".

Родригез, који је у Бајерну на позајмици из Реал Мадрида, жели да остане у Минхену, али је незадовољан тренутним статусом, односно положајем који има код Ковача. А тај положај је - да не игра. Или игра мало.

Колумбијац је у досадашњих 15 утакмица Бајерна ове сезоне наступио на 10, од тога седам пута као првотимац. Постигао је три гола и има двије асистенције. Укупно - играо је 568 минута.

Родригез је незадовољан јер сматра да појединци, а прије свих ветерани Арјан Робен и Франк Рибери, имају загарантовано мјесто у тиму упркос форми.

Његово незадовољство траје већ неко вријеме. Након што је Бајерн на свом терену одиграо неријешено са Ајаксом у Лиги шампиона, Родригез је љутит напустио свлачионицу, а претходно је Ковачу добацио: "Није ти ово Франфкурт!".

Хрватски тренер је био под великим притиском након серије од четири утакмице без побједе, али је потом Бајерн преокренуо на своју воденицу, уписавши четири побједе.

Није ни чудо што Бајерн у Њемачкој зову "ФК Холивуд", јер се тамо све врти око најмоћнијег клуба у којем одавно постоје кланови звијезда у тиму и моћних чланова управе. Мало је тренера који су успјели да држе свлачиниоцу под контролом и конце у својим рукама.

Пред сваким тренером Бајерна је врло тежак задатак - "дупла круна" се подразумијева и једини прави резултат је освајање титуле шампиона Европе или бар улазак у финале. Кад Бајерн не побиједи неку утакмицу, одмах то иде на насловне стране цјелокупне штампе као сензационална вијест.

Многи тренери су "сагорјевали" под притиском, а сада сву тежину овог посла осјећа и Нико Ковач.

Не само да Бајерн "мора" да побјеђује и да игра лепршаво, атрактивно, него треба ускладити и жеље свих великих звијезда у тиму. Осим Родригеза нису задовољни ни Матс Хумелс, Ћави Мартинез...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар