Bajernove muke: "Ili trener ili ja!"

Niko Kovač u sve većem problemu da zauzda pobunu u svlačionici Bajerna. Minhenski klub se mučio sa četvrtoligašem u Kupu Njemačke.

Fudbal 01.11.2018 | 15:15
Bajernove muke: "Ili trener ili ja!"
Minhenski Bajern se mučio protiv četvrtoligaša Rodinhauzena, ali je uspio da se plasira u novu rundu Kupa Njemačke (pobjeda na gostovanju 2:1).

Bajern je otaljao posao, a to je još više produbilo priče o vrlo lošoj atmosferi u timu i nezadovoljstvu nekolicine igrača. A najviše je nezadovoljan Kolumbijac Hames Rodrigez, koji je, pišu njemački sportski mediji, zatražio hitan sastanak sa upravom Bajerna, na kojem je poručio: "Ili Kovač ili ja!".

Rodrigez, koji je u Bajernu na pozajmici iz Real Madrida, želi da ostane u Minhenu, ali je nezadovoljan trenutnim statusom, odnosno položajem koji ima kod Kovača. A taj položaj je - da ne igra. Ili igra malo.

Kolumbijac je u dosadašnjih 15 utakmica Bajerna ove sezone nastupio na 10, od toga sedam puta kao prvotimac. Postigao je tri gola i ima dvije asistencije. Ukupno - igrao je 568 minuta.

Rodrigez je nezadovoljan jer smatra da pojedinci, a prije svih veterani Arjan Roben i Frank Riberi, imaju zagarantovano mjesto u timu uprkos formi.

Njegovo nezadovoljstvo traje već neko vrijeme. Nakon što je Bajern na svom terenu odigrao neriješeno sa Ajaksom u Ligi šampiona, Rodrigez je ljutit napustio svlačionicu, a prethodno je Kovaču dobacio: "Nije ti ovo Franfkurt!".

Hrvatski trener je bio pod velikim pritiskom nakon serije od četiri utakmice bez pobjede, ali je potom Bajern preokrenuo na svoju vodenicu, upisavši četiri pobjede.

Nije ni čudo što Bajern u Njemačkoj zovu "FK Holivud", jer se tamo sve vrti oko najmoćnijeg kluba u kojem odavno postoje klanovi zvijezda u timu i moćnih članova uprave. Malo je trenera koji su uspjeli da drže svlačiniocu pod kontrolom i konce u svojim rukama.

Pred svakim trenerom Bajerna je vrlo težak zadatak - "dupla kruna" se podrazumijeva i jedini pravi rezultat je osvajanje titule šampiona Evrope ili bar ulazak u finale. Kad Bajern ne pobijedi neku utakmicu, odmah to ide na naslovne strane cjelokupne štampe kao senzacionalna vijest.

Mnogi treneri su "sagorjevali" pod pritiskom, a sada svu težinu ovog posla osjeća i Niko Kovač.

Ne samo da Bajern "mora" da pobjeđuje i da igra lepršavo, atraktivno, nego treba uskladiti i želje svih velikih zvijezda u timu. Osim Rodrigeza nisu zadovoljni ni Mats Humels, Ćavi Martinez...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar