Потписано: Ди Марија у Паризу до 2021. године!

Завршен посао!

Фудбал 01.11.2018 | 13:15
Потписано: Ди Марија у Паризу до 2021. године!
Толико дуго шушкало се да би Анхел ди Марија могао да напусти Париз, најближи томе био је прошлог лета, али је Томас Тухел успео да препороди Аргентинца и доведе га до тога да потпише нови уговор у ПСЖ!

Данас је, донекле и на изненађење француске јавности, ПСЖ објавио да је продужио сарадњу с Ди Маријомдо јуна 2021. године, чиме су завршене све спекулације о могућем одласку на зиму. Истина, ПСЖ је морао да реагује брзо пошто је Ди Марији претходни уговор истицао наредног лета, па је постојала реална опасност да један од најбољих играча Светаца ове сезоне оде без обештећења. 

Финансијски детаљи уговора нису познати, али како је Ди Марија прешао 30. годину, вероватно је морао да пристане на неку врсту умањења плате, која је досад износила 10.000.000 евра, без бонуса. Наравно, док се не појаве неки опипљиви подаци, остаје само да спекулишемо какав договор имају Ди Марија и ПСЖ.

Ди Марија је у ПСЖ стигао из Манчестер јунајтеда лета 2015. године за нешто више од 60.000.000 евра и знао је да игра на махове. Ипак, све се променило онда када је Тухел преузео кормило ПСЖ. Ди Марија је постао редован стартер. Одиграо је петнаест утакмица и скупио седам голова и шест асистенција, свих шест у Лиги 1. 

„Огромно је задовољство што сам продужио своју верност ПСЖ. Већ сам три године овде, пронашао сам се у овом клубу, Паризу, тако да је ово изузетан дан за мене. Јако сам почаствован и екстремно мотивисан што ћу бити део овог пројекта и у будућности. Овако нешто не постоји нигде у Европи. Са својим саиграчима правим једну прелепу причу и надамо се да ћемо наставити да подижемо ПСЖ на светској фудбалској мапи“, изјавио је Ди Марија пошто је откривено да је уговор продужен. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар