Potpisano: Di Marija u Parizu do 2021. godine!

Završen posao!

Fudbal 01.11.2018 | 13:15
Potpisano: Di Marija u Parizu do 2021. godine!
Toliko dugo šuškalo se da bi Anhel di Marija mogao da napusti Pariz, najbliži tome bio je prošlog leta, ali je Tomas Tuhel uspeo da preporodi Argentinca i dovede ga do toga da potpiše novi ugovor u PSŽ!

Danas je, donekle i na iznenađenje francuske javnosti, PSŽ objavio da je produžio saradnju s Di Marijomdo juna 2021. godine, čime su završene sve spekulacije o mogućem odlasku na zimu. Istina, PSŽ je morao da reaguje brzo pošto je Di Mariji prethodni ugovor isticao narednog leta, pa je postojala realna opasnost da jedan od najboljih igrača Svetaca ove sezone ode bez obeštećenja. 

Finansijski detalji ugovora nisu poznati, ali kako je Di Marija prešao 30. godinu, verovatno je morao da pristane na neku vrstu umanjenja plate, koja je dosad iznosila 10.000.000 evra, bez bonusa. Naravno, dok se ne pojave neki opipljivi podaci, ostaje samo da spekulišemo kakav dogovor imaju Di Marija i PSŽ.

Di Marija je u PSŽ stigao iz Mančester junajteda leta 2015. godine za nešto više od 60.000.000 evra i znao je da igra na mahove. Ipak, sve se promenilo onda kada je Tuhel preuzeo kormilo PSŽ. Di Marija je postao redovan starter. Odigrao je petnaest utakmica i skupio sedam golova i šest asistencija, svih šest u Ligi 1. 

„Ogromno je zadovoljstvo što sam produžio svoju vernost PSŽ. Već sam tri godine ovde, pronašao sam se u ovom klubu, Parizu, tako da je ovo izuzetan dan za mene. Jako sam počastvovan i ekstremno motivisan što ću biti deo ovog projekta i u budućnosti. Ovako nešto ne postoji nigde u Evropi. Sa svojim saigračima pravim jednu prelepu priču i nadamo se da ćemo nastaviti da podižemo PSŽ na svetskoj fudbalskoj mapi“, izjavio je Di Marija pošto je otkriveno da je ugovor produžen. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar