"Нема коалиција без одобрења"

Предсједништво ПДП-а распустило је Општински одбор ПДП-а у Теслићу на приједлог предсједника странке Бранислава Бореновића, а за повјереника општинске организације именован је Перица Бундало.

Република Српска 31.10.2018 | 21:00
"Нема коалиција без одобрења"
Бундало данас "Независним" није желио да коментарише овај потез, прецизиравши да било какве изјаве и коментаре може давати само неко кога је овластило Предсједништво.

С друге стране, Бореновић нам је рекао да је до распуштања дошло јер је прекршен Статут странке, у којем, како каже, стоји да за склапање било каквих коалиционих договора на општинском, локалном или градском нивоу сагласност даје Предсједништво.

"Видјели смо да је промијењена скупштинска већина, која је практично потврђена у уторак склапањем нове већине у Теслићу са СНСД-ом и ДНС-ом. Послије таквог потеза, за који није било сагласности Предсједништва, морали смо реаговати, распустити локални одбор и именовати повјереника странке", рекао је Бореновић.

Каже да би све странке морале бити принципијелне, те не мијењати политичку платформу након избора.

"Ако мијењате већину на локалном нивоу након избора, онда за такав потез морате имати заиста јаке доказе и снажне аргументе да за то добијете потврду и подршку органа странке", рекао је Бореновић.

Шеф Клуба одборника СДС-а у Теслићу Милан Касаповић оцијенио је да је СДС изгубио скупштинску већину због ПДП-а, који се приклонио СНСД-у.

Одборници нове скупштинске већине у уторак су разријешили дужности в.д. директора теслићког Дома здравља Младена Кованушића, Центра за социјални рад Ратка Маркочевића, те Туристичке организације општине Синишу Божића, а за начелника општинског Одјељења за финансије именовали су Борку Павловић.

Против ових разрјешења били су одборници СДС-а, а из СП-а су били уздржани.

(Независне новине)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Прије

31.10.2018 20:54

Док је Младен водио странку, дозвољавао је да на локалу самостално одлучују људи, и то је океј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

31.10.2018 21:31

Само ви Драску дрзаву у руке и има да све буде сјајно.

Name

ТЕСЛИЋ

01.11.2018 06:49

БОРЕНОВИЋУ, ОДБОРНИЦИ ПДП У ТЕСЛИЋУ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ И НЕ ТРЕБАЈУ ТЕБЕ ДА ПИТАЈУ. ТИ ГАЊАШ ПРИНЦИПЕ А ОНИ ЖЕЛЕ СТАБИЛИЗАЦИЈУ И РАЗВОЈ. ОНИ ТЕБИ СЛУЖЕ ДА ТИ БУДЕШ УВИЈЕК ПРВИ, А ОНИ ТВОЈИ ПОСЛУШНИЦИ И ГЛАСАЧИ. НИЈЕ ТО САМО У ПДП-у. ОНИ ЖИВЕ У ТЕСЛИЋУ И ЗАДУЖЕНИ СУ ДА СЕ БОРЕ ЗА ТЕСЛИЋ, А НЕ ЗА ТЕБЕ И ТВОЈЕ ПРИНЦИПЕ. КО ТО КАЖЕ ДА СЕ НЕ МОЖЕ САРАЂИВАТИ У ЗАЈЕДНИЧКОМ ИНТЕРЕСУ ОНИХ КОЈИ СУ ИХ БИРАЛИ?НЕМОЈ БОРЕНОВИЋУ СВОЈЕ ФРУСТРАЦИЈЕ ДА ИСПОЉАВАШ НА ЉУДИМА КОЈИ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ. МНОГО СИ БРАТЕ НЕРВОЗАН. ЗАХВАЛИ БОГУ И ЉУДИМА ШТО СИ СЕ ИДУЋИХ 4 ГОДИНЕ УХЉЕБИО И ЖИВИ И ПУСТИ ДРУГЕ ДА ЖИВЕ И МИСЛЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ.

Name

Ре Прије

01.11.2018 08:58

Па у Фоци је Пдп_е у власти са СНСД_ом.Дрзе се за руке као најродјенији!!Пусти супљу Бореновицу!

Name

Принципи изнад свега

31.10.2018 20:59

Уколико желите да и даље будете озбиљна странка, морате прије свега поштовати зацртане принципе. Исти се не смију погазити ни ради чега, поготово не ради ситних личних интереса, који су углавном храна политичкој сујети. Не смијете и немате право, послије свега што се дешавало, продати повјерење свога чланства, а што је важније, симпатизера ваше странке. Уколико се продате и издате обећања, погазићете сами себе, као и своје гласаче, урушићете се као странка у народу и на политичкој сцени, постаћете апсолутно безначајни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

01.11.2018 07:43

Кад је то ПДП имао принципе? Одувијек су као минорна странка били тас на вази, а извлачили максимум. Остављали су на цједилу и СНСД и СДС и искључиво се руководили, прије бих рекао личним, него страначким интересима. Главни су кривци што је СНСД на власти још од 2006 године, мада не треба заборавити ни улогу Чаве и тадашњег руководства СДС

Name

Алберт

31.10.2018 21:02

Ово је ружна порука, без обзира која је странка у питању. Па ваљда се људи на локалу боље познају и знају своје проблеме које треба рјешавати, него централе странака. Партија која се наводно бори против партократије, а у ствари је партократска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

31.10.2018 21:32

А ста ако су у питању лицни интереси појединаца.

Name

Милко социјалиста

31.10.2018 21:45

Бореновицу направио си греску и то си брзо схватио. Али сад нема назад. Ако си и уз кога требао да станес требао си да станес уз своје људе из Теслица.А ја знам засто то казем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

31.10.2018 21:51

Ваљда је ПДП-овим симпатизерима члановима и делегатима у једној опстини важно да им град и опстина напредују. Е ским су у коалицији зар је то битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинанана

31.10.2018 22:20

А ста је са неоствареном коалицијом у Костајници гдје потпредсједник ИЈ1 СДС, Бундало Бундјо, одбија да са ПДП остваро вецину у којој је довољно да судјелују одборници СДС и ПДП. Наравно ту је проблем и представник ПДП Диана Цекиц колико и Бундјо и ником ниста. Зато су изгубили сада и Вукота и Иваниц у тој опстини. Само наставите јајарити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

31.10.2018 22:51

Значи Предсједништво је дало сагласнодт да Ђоко папак уђе у коалицију са СНСД-ом у Рогатици. Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рогатица

01.11.2018 04:30

Управо тако! А ста им је са другим опстинама гдје је пдп у другој коалицији? Питање је сто бас Теслиц? Има ту оцито несто друго. Острење ...... на људима који су му оцито направили најбољи резултат,јер колико сам упознат пдп у Теслиц имају доста одборника.

Name

Боза

01.11.2018 05:43

Бореновиц дрзи до принципа.Видјецете да неце уци у НСРС док се не испуни све и један услов са оне њихове листе.Изборни закон,слуцај Драгицевиц,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФОЧАК

01.11.2018 05:46

А, у Фочи сте дали сагласност за коалицију са СНСД и ДНС, само да би ухљебили једну супругу???? Зато се у Фочи прошли како сте прошли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

01.11.2018 11:50

Најбоље да тебе питају шта да реде, какво предсједништво.

ОДГОВОРИТЕ