"Nema koalicija bez odobrenja"

Predsjedništvo PDP-a raspustilo je Opštinski odbor PDP-a u Tesliću na prijedlog predsjednika stranke Branislava Borenovića, a za povjerenika opštinske organizacije imenovan je Perica Bundalo.

Republika Srpska 31.10.2018 | 21:00
"Nema koalicija bez odobrenja"
Bundalo danas "Nezavisnim" nije želio da komentariše ovaj potez, preciziravši da bilo kakve izjave i komentare može davati samo neko koga je ovlastilo Predsjedništvo.

S druge strane, Borenović nam je rekao da je do raspuštanja došlo jer je prekršen Statut stranke, u kojem, kako kaže, stoji da za sklapanje bilo kakvih koalicionih dogovora na opštinskom, lokalnom ili gradskom nivou saglasnost daje Predsjedništvo.

"Vidjeli smo da je promijenjena skupštinska većina, koja je praktično potvrđena u utorak sklapanjem nove većine u Tesliću sa SNSD-om i DNS-om. Poslije takvog poteza, za koji nije bilo saglasnosti Predsjedništva, morali smo reagovati, raspustiti lokalni odbor i imenovati povjerenika stranke", rekao je Borenović.

Kaže da bi sve stranke morale biti principijelne, te ne mijenjati političku platformu nakon izbora.

"Ako mijenjate većinu na lokalnom nivou nakon izbora, onda za takav potez morate imati zaista jake dokaze i snažne argumente da za to dobijete potvrdu i podršku organa stranke", rekao je Borenović.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Tesliću Milan Kasapović ocijenio je da je SDS izgubio skupštinsku većinu zbog PDP-a, koji se priklonio SNSD-u.

Odbornici nove skupštinske većine u utorak su razriješili dužnosti v.d. direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića, Centra za socijalni rad Ratka Markočevića, te Turističke organizacije opštine Sinišu Božića, a za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije imenovali su Borku Pavlović.

Protiv ovih razrješenja bili su odbornici SDS-a, a iz SP-a su bili uzdržani.

(Nezavisne novine)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Прије

31.10.2018 20:54

Док је Младен водио странку, дозвољавао је да на локалу самостално одлучују људи, и то је океј

ODGOVORITE
Name

Samo

31.10.2018 21:31

Samo vi Drasku drzavu u ruke i ima da sve bude sjajno.

Name

TESLIĆ

01.11.2018 06:49

BORENOVIĆU, ODBORNICI PDP U TESLIĆU ZNAJU ŠTA RADE I NE TREBAJU TEBE DA PITAJU. TI GANJAŠ PRINCIPE A ONI ŽELE STABILIZACIJU I RAZVOJ. ONI TEBI SLUŽE DA TI BUDEŠ UVIJEK PRVI, A ONI TVOJI POSLUŠNICI I GLASAČI. NIJE TO SAMO U PDP-u. ONI ŽIVE U TESLIĆU I ZADUŽENI SU DA SE BORE ZA TESLIĆ, A NE ZA TEBE I TVOJE PRINCIPE. KO TO KAŽE DA SE NE MOŽE SARAĐIVATI U ZAJEDNIČKOM INTERESU ONIH KOJI SU IH BIRALI?NEMOJ BORENOVIĆU SVOJE FRUSTRACIJE DA ISPOLJAVAŠ NA LJUDIMA KOJI ZNAJU ŠTA RADE. MNOGO SI BRATE NERVOZAN. ZAHVALI BOGU I LJUDIMA ŠTO SI SE IDUĆIH 4 GODINE UHLJEBIO I ŽIVI I PUSTI DRUGE DA ŽIVE I MISLE SVOJOM GLAVOM.

Name

Re Prije

01.11.2018 08:58

Pa u Foci je Pdp_e u vlasti sa SNSD_om.Drze se za ruke kao najrodjeniji!!Pusti suplju Borenovicu!

Name

Principi iznad svega

31.10.2018 20:59

Ukoliko želite da i dalje budete ozbiljna stranka, morate prije svega poštovati zacrtane principe. Isti se ne smiju pogaziti ni radi čega, pogotovo ne radi sitnih ličnih interesa, koji su uglavnom hrana političkoj sujeti. Ne smijete i nemate pravo, poslije svega što se dešavalo, prodati povjerenje svoga članstva, a što je važnije, simpatizera vaše stranke. Ukoliko se prodate i izdate obećanja, pogazićete sami sebe, kao i svoje glasače, urušićete se kao stranka u narodu i na političkoj sceni, postaćete apsolutno beznačajni.

ODGOVORITE
Name

Посматрач

01.11.2018 07:43

Кад је то ПДП имао принципе? Одувијек су као минорна странка били тас на вази, а извлачили максимум. Остављали су на цједилу и СНСД и СДС и искључиво се руководили, прије бих рекао личним, него страначким интересима. Главни су кривци што је СНСД на власти још од 2006 године, мада не треба заборавити ни улогу Чаве и тадашњег руководства СДС

Name

Albert

31.10.2018 21:02

Ovo je ružna poruka, bez obzira koja je stranka u pitanju. Pa valjda se ljudi na lokalu bolje poznaju i znaju svoje probleme koje treba rješavati, nego centrale stranaka. Partija koja se navodno bori protiv partokratije, a u stvari je partokratska.

ODGOVORITE
Name

labud

31.10.2018 21:32

A sta ako su u pitanju licni interesi pojedinaca.

Name

Milko socijalista

31.10.2018 21:45

Borenovicu napravio si gresku i to si brzo shvatio. Ali sad nema nazad. Ako si i uz koga trebao da stanes trebao si da stanes uz svoje ljude iz Teslica.A ja znam zasto to kazem!

ODGOVORITE
Name

Cccc

31.10.2018 21:51

Valjda je PDP-ovim simpatizerima članovima i delegatima u jednoj opstini važno da im grad i opstina napreduju. E skim su u koaliciji zar je to bitno.

ODGOVORITE
Name

Ninanana

31.10.2018 22:20

A sta je sa neostvarenom koalicijom u Kostajnici gdje potpredsjednik IJ1 SDS, Bundalo Bundjo, odbija da sa PDP ostvaro vecinu u kojoj je dovoljno da sudjeluju odbornici SDS i PDP. Naravno tu je problem i predstavnik PDP Diana Cekic koliko i Bundjo i nikom nista. Zato su izgubili sada i Vukota i Ivanic u toj opstini. Samo nastavite jajariti.

ODGOVORITE
Name

Rogatica

31.10.2018 22:51

Znači Predsjedništvo je dalo saglasnodt da Đoko papak uđe u koaliciju sa SNSD-om u Rogatici. Bruka i sramota.

ODGOVORITE
Name

Re Rogatica

01.11.2018 04:30

Upravo tako! A sta im je sa drugim opstinama gdje je pdp u drugoj koaliciji? Pitanje je sto bas Teslic? Ima tu ocito nesto drugo. Ostrenje ...... na ljudima koji su mu ocito napravili najbolji rezultat,jer koliko sam upoznat pdp u Teslic imaju dosta odbornika.

Name

Boza

01.11.2018 05:43

Borenovic drzi do principa.Vidjecete da nece uci u NSRS dok se ne ispuni sve i jedan uslov sa one njihove liste.Izborni zakon,slucaj Dragicevic,....

ODGOVORITE
Name

FOČAK

01.11.2018 05:46

A, u Foči ste dali saglasnost za koaliciju sa SNSD i DNS, samo da bi uhljebili jednu suprugu???? Zato se u Foči prošli kako ste prošli!

ODGOVORITE
Name

Bravo

01.11.2018 11:50

Najbolje da tebe pitaju šta da rede, kakvo predsjedništvo.

ODGOVORITE