Лукић опет "технолошки вишак" у Торину!

Сјајним играма на позајмици у Левантеу, Саша Лукић (22), је изборио повратак у Торино, али ни ове сезоне за њега нема места међу "биковима".

Фудбал 02.11.2018 | 14:00
Лукић опет "технолошки вишак" у Торину!
Саша Лукић опет вишак? Србин би могао да напусти Торино у јануару.

Лукић је одиграо само пет утакмица ове јесени, четири у Серији А, али све на "кашичицу" јер је укупно скупио тек 57 минута у дресу Торина.

Стога италијански медији очекују да већ у јануару опет напусти тим из града подно Алпа.

Торино је купио Лукића од Партизана 2016. за 1,5 милиона евра, а летос је са новопеченим српским репрезентативцем продужио уговор до 2023. за 400.000 евра по сезони.

Међутим, упркос не тако жестокој конкуренцији у средини терена, тренер Валтер Мацари је ретко давао шансу Лукићи поред Ринкона, Меитеа и Базелија.

Видећемо да ли ће Торино опет послати Лукића на позајмицу или ће покушати да га прода.

Осим њега, Торино би у јануару као "технолошки вишак" могли да напусте још двојица младића, Едера и Бремер, обојица рођени 1997. године.

Торину не иде баш најбоље ове сезоне, ближи је доњем него горњем длеу табеле што је за клуб са тако озбиљним буџетом неуспех. У таквој ситуацији се тренер Мацари углавном ослања на искусније играче, што значи и мањак простор за млађе.

Међу њима је и српски везиста Саша Лукић. Док је у репрезентацији Србије стандардан у последње врме, у Торину га Мацари не види у првом плану.  Због тога би малди Шапчанин могао опет да напусти Гранате у зимском прелазном року, преносе поједини италијански медији.

Лукић је ове сезоне у првенству уписао свега 57 минута на 11 првенствених мечева. Мацари га је тек четири пута увео у игри и дао му шансу на кашичицу.  За италијанске медије је то сигнал да би Лукић у јануару могао да пронађе нову средину. Ако се нешто до тада драстично на промени.

Као што се десило у лето 2017. године. Тада је отишао на позајјмицу Леванте где је одиграо 16 мечева у Примери и оставио добар утисак. Торино га је вратио и везао га новим уговором до 2023. године вредним 400.000 евра по сезони. То је био аргумент да на њега озбиљно рачуна у будућности. Ипак, ове сезоне није био међу протагонистима у Торину. У сличној је ситуацији као још неки талентовани момци попут Едера или Бремера који би такође у јануару могли на позајмицу ако им се не повећа минутажа код Мацарија.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар