Lukić opet "tehnološki višak" u Torinu!

Sjajnim igrama na pozajmici u Levanteu, Saša Lukić (22), je izborio povratak u Torino, ali ni ove sezone za njega nema mesta među "bikovima".

Fudbal 02.11.2018 | 14:00
Lukić opet "tehnološki višak" u Torinu!
Saša Lukić opet višak? Srbin bi mogao da napusti Torino u januaru.

Lukić je odigrao samo pet utakmica ove jeseni, četiri u Seriji A, ali sve na "kašičicu" jer je ukupno skupio tek 57 minuta u dresu Torina.

Stoga italijanski mediji očekuju da već u januaru opet napusti tim iz grada podno Alpa.

Torino je kupio Lukića od Partizana 2016. za 1,5 miliona evra, a letos je sa novopečenim srpskim reprezentativcem produžio ugovor do 2023. za 400.000 evra po sezoni.

Međutim, uprkos ne tako žestokoj konkurenciji u sredini terena, trener Valter Macari je retko davao šansu Lukići pored Rinkona, Meitea i Bazelija.

Videćemo da li će Torino opet poslati Lukića na pozajmicu ili će pokušati da ga proda.

Osim njega, Torino bi u januaru kao "tehnološki višak" mogli da napuste još dvojica mladića, Edera i Bremer, obojica rođeni 1997. godine.

Torinu ne ide baš najbolje ove sezone, bliži je donjem nego gornjem dleu tabele što je za klub sa tako ozbiljnim budžetom neuspeh. U takvoj situaciji se trener Macari uglavnom oslanja na iskusnije igrače, što znači i manjak prostor za mlađe.

Među njima je i srpski vezista Saša Lukić. Dok je u reprezentaciji Srbije standardan u poslednje vrme, u Torinu ga Macari ne vidi u prvom planu.  Zbog toga bi maldi Šapčanin mogao opet da napusti Granate u zimskom prelaznom roku, prenose pojedini italijanski mediji.

Lukić je ove sezone u prvenstvu upisao svega 57 minuta na 11 prvenstvenih mečeva. Macari ga je tek četiri puta uveo u igri i dao mu šansu na kašičicu.  Za italijanske medije je to signal da bi Lukić u januaru mogao da pronađe novu sredinu. Ako se nešto do tada drastično na promeni.

Kao što se desilo u leto 2017. godine. Tada je otišao na pozajjmicu Levante gde je odigrao 16 mečeva u Primeri i ostavio dobar utisak. Torino ga je vratio i vezao ga novim ugovorom do 2023. godine vrednim 400.000 evra po sezoni. To je bio argument da na njega ozbiljno računa u budućnosti. Ipak, ove sezone nije bio među protagonistima u Torinu. U sličnoj je situaciji kao još neki talentovani momci poput Edera ili Bremera koji bi takođe u januaru mogli na pozajmicu ako im se ne poveća minutaža kod Macarija.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar