Звезда са три гола Бачкој побјегла на +13 Партизану!

Фудбалери Црвене звезде победили су Бачку са 3:1 у последњем мечу 14. кола Суперлиге Србије на стадиону "Рајко Митић".  Павков као Гуливер корача ка Ливерпулу: Звездина лаганица! Црвено-бели без већих проблема савладали Бачку и учврстили се на лидерској позицији – 3:1.

Фудбал 31.10.2018 | 20:50
Звезда са три гола Бачкој побјегла на +13 Партизану!
Меч је решен практично већ у првих 15 минута меча када је Звезда повела 2:0, да би касније победу само потврдио Вељко Симић у другом полувремену.

Голове за домаћина давали су Милан Павков, Марко Гобељић и Симић, за госте је погодио Радиновић, а црвено-бели су сигурном игром и победом над Бачком створили залиху од чак 13 бодова у односу на "вечитог ривала", тим Партизана.

Тиму Звезде су се после повреда прикључили Марко Марин и Милан Родић, али је централна фигура првог полувремена био нападач Милан Павков.

Ако је тренер Дејан Челар планирао да се Бачка пре свега добро брани, па да преко Мићића и Гаврића вреба шансе из контри, тај план је пао у воду већ у првом нападу Звезде.

Павков је из другог плана натрчао на лопту упућену Марку Марину и по њој распалио са око 25 метара. Прецизан ударац је у 26. секунди меча по први пут завршио иза леђа голмана Бачке Бојана Зоговића, а Звезда је повела 1:0.

Гостима је било потребно мало времена да се приберу, али када су то учинили, солидну шансу је имао Мићић у 12. минуту када је Милан Борјан успео да одбрани.

Павков је још једном пробао да затресе мрежу Бачке у 14. минуту, а само минут касније Гобељић дуплира предност Звезде.

Симић је на крилу добио лопту од Марина, центрирао, закачио ју је главом Илић и тачно наместио на волеј Марку Гобељићу који је из трка шутирао и погодио за 2:0.

Звезда је до полувремена имала још неколико шанси, од којих је најбоља била из 39. минута. Гобељић је центаршутем идеално послужио Павкова који је главом из непосредне близине погодио Зоговића и пропустио шансу за 3:0.

Бачка је углавном покушавала да нешто више учини преко Мићића. У једној ситуацији је лепо петом из пријема окренуо Вујадина Савића, али шутирао поред гола, а још једном му је потом одбранио Борјан.

Ипак, домаћин је контролисао ток и темпо меча до полувремена.

Бачка се није предавала у наставку и имала је расположеног Гаврића у својим редовима. Павков је после центаршута Родића у 52. минуту имао зицер да повиси на 3:0, промашио је и убрзо га је заменио Никола Стојиљковић.

Оно што Павкову није пошло за "копачком", пошло је Вељку Симићу који у 62. минуту повлачи напад по средини, шутира ниско са дистанце, а лопта на путу до гола качи Живковића у ногу и вара Зоговића за 3:0.

У међувремену је Дегенек у казненом простору оборио Чековића, када се оклизнуо и пао, Бачка је тражила пенал, али судија Живковић га није досудио.

Само три минута касније Гаврић одлаже лопту за Радиновића који је дотрчао и са двадесетак метара прецизно и јако у доњи десни угао сместио лопту за 3:1.

Бачка је од тог тренутка играла храбро, није презала од напада и Грабеж је добро побегао у 74. минуту. Савић није добро направио офсајд замку, али је Срђан Грабеж ушао у мртав угао одакле је погодио спољни део мреже гола Звезде.

Црвени картон је након тога добио Живковић пошто је као последњи играч одбране оборио Срнића, а Марин је био близу да из слободног ударца погоди гол.

До краја меча је Звезда имала још неколико прилика, атрактивно је у 90. минуту пробао Јовељић, али се резултат није мењао. Звезда је овом победом дошла до 37 бодова у првенству и убедљиво је прва, а Бачка је са 13 бодова на 12. месту.

Кораком фудбалског Гуливера Милан Павков се приближава статусу стартера за дуел против Ливерпула наредног уторка. Снажни нападач из Бегеча имао је своје минијатуре у судару са Бачком, промашивао је и изгледне шансе, али је  био супстанца која је поново разградила дефанзивни бедем ривала српског шампиона. Напунио је очи навијача, јер се око њега нешто увек дешавало, као у многим мечевима пре вечерашњег.

Испраћен апалаузима Павков је начео, а Марко Гобељић докрајчио недораслог ривала: Црвена звезда – Бачка 3:1.

Неће се дуго памтити гостовање тима Дејана Челара у Љутице Богдана. Звезда је забележила још једну прелаку победу, учврстила се на првом месту суперлигашког каравана и није много потрошлила снаге пред оно што следи. .. Била јој је довољна игра у леру да искажњава бројне пропусте гостију у дефанзиви. А било је их је баш много.

Можда игра Црвене звезде осцилира ове јесени, али једна ствар је константна. Када год добије шансу МиланПавков, он обавља своју основну делатност – даје голове. До те мере да је већ задобио огромно поверење код навијача који га виде као сигурног стартера за меч против Ливерпула.

Тако је било и ове вечери када је одлучио да опали лопту са 25 метара и постигне један од најбржих голова у историји Суперлиге. Био је то његов пети погодак у првенству, уједно и најава још једне сигурне победе црвено-белих. Као замена за повређеног Ричмонда Боаћија, Милан Павков је био предводник експлоатација грешака очајне одбране Бачке. Са великим проблемима у дефанзивном реду, гости нису могли да представљају ни препреку за презнојавање истумбаног тима Владана Милојевића.

Када год је Црвена звезда мењала ритам и „појачавала“ било је густо пред мрежом Бојана Зоговића. Бивши репрезентативац Немачке Марко Марин на позицији креатора игре стално је тражио рупу, Павков је добро одигравао на страну. Баш као у 14.минуту у акцији која је претходила другом поготку. На крају јеСимић центрирао, а ниску лепих овојесењих погодака Марко Гобељић је оплеменио волеј ударцем левом ногом са 16 метара. Био је то четврти погодак Милојевићевог универзалца ове јесени.

Већ исписано име победника у наставку је за последицу имало врло распојасану утакмицу. И поред поготка Симића, неискоришћеног  зицера Павкова, имаће на чему да замери Владан Милојевић. Опуштање је  било видљиво, много простора су добили играчи Бачке. Награђени су и одличним поготком Радиновића.  

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОФК БАЧКА 3:1 (2:0)
/Павков 1, Гобељић 15, Симић 62 - Радиновић 64/

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 3.000. Судија: Александар Живковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Гобељић, Савић, Дегенек, Родић – Јованчић, Чаушић – Срнић (од 80. Јевтовић), Марин, Симић (од 72. Јовељић) – Павков (од 60. Стојиљковић).

ОФК БАЧКА (4-5-1): Зоговић – Јовановић, Илић, Живковић, Младеновић – Грабеж, М. Пантић, Гаврић, Којић (од 57. Радиновић), Мићић - Чековић (од 63. Макарић).

Резултати 14. кола Суперлиге:

Чукарички – Партизан 1:1
Мудрински 82 – Енаке 4

Динамо Врање – Пролетер 2:4
Димитров 13, 90+1 –– Чоловић 4, 71 п, Миросављев 84, 89

Спартак – Земун 2:2
Милошевић 26, Денковић 40 – Сомаеб 55, 72

Вождовац – Рад 2:0
Јевтић 28, Ступаревић 89

Напредак – Младост 4:1
Вукановић 23, 26, 75, Маринковић 57 – Тумбасевић 10

Раднички Ниш – Мачва 3:0
Бондаренко 20, Ранђеловић 68, Никодијевић 79

Војводина – Радник 1:0
Ђурић 8

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар