Zvezda sa tri gola Bačkoj pobjegla na +13 Partizanu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bačku sa 3:1 u poslednjem meču 14. kola Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić".  Pavkov kao Guliver korača ka Liverpulu: Zvezdina laganica! Crveno-beli bez većih problema savladali Bačku i učvrstili se na liderskoj poziciji – 3:1.

Fudbal 31.10.2018 | 20:50
Zvezda sa tri gola Bačkoj pobjegla na +13 Partizanu!
Meč je rešen praktično već u prvih 15 minuta meča kada je Zvezda povela 2:0, da bi kasnije pobedu samo potvrdio Veljko Simić u drugom poluvremenu.

Golove za domaćina davali su Milan Pavkov, Marko Gobeljić i Simić, za goste je pogodio Radinović, a crveno-beli su sigurnom igrom i pobedom nad Bačkom stvorili zalihu od čak 13 bodova u odnosu na "večitog rivala", tim Partizana.

Timu Zvezde su se posle povreda priključili Marko Marin i Milan Rodić, ali je centralna figura prvog poluvremena bio napadač Milan Pavkov.

Ako je trener Dejan Čelar planirao da se Bačka pre svega dobro brani, pa da preko Mićića i Gavrića vreba šanse iz kontri, taj plan je pao u vodu već u prvom napadu Zvezde.

Pavkov je iz drugog plana natrčao na loptu upućenu Marku Marinu i po njoj raspalio sa oko 25 metara. Precizan udarac je u 26. sekundi meča po prvi put završio iza leđa golmana Bačke Bojana Zogovića, a Zvezda je povela 1:0.

Gostima je bilo potrebno malo vremena da se priberu, ali kada su to učinili, solidnu šansu je imao Mićić u 12. minutu kada je Milan Borjan uspeo da odbrani.

Pavkov je još jednom probao da zatrese mrežu Bačke u 14. minutu, a samo minut kasnije Gobeljić duplira prednost Zvezde.

Simić je na krilu dobio loptu od Marina, centrirao, zakačio ju je glavom Ilić i tačno namestio na volej Marku Gobeljiću koji je iz trka šutirao i pogodio za 2:0.

Zvezda je do poluvremena imala još nekoliko šansi, od kojih je najbolja bila iz 39. minuta. Gobeljić je centaršutem idealno poslužio Pavkova koji je glavom iz neposredne blizine pogodio Zogovića i propustio šansu za 3:0.

Bačka je uglavnom pokušavala da nešto više učini preko Mićića. U jednoj situaciji je lepo petom iz prijema okrenuo Vujadina Savića, ali šutirao pored gola, a još jednom mu je potom odbranio Borjan.

Ipak, domaćin je kontrolisao tok i tempo meča do poluvremena.

Bačka se nije predavala u nastavku i imala je raspoloženog Gavrića u svojim redovima. Pavkov je posle centaršuta Rodića u 52. minutu imao zicer da povisi na 3:0, promašio je i ubrzo ga je zamenio Nikola Stojiljković.

Ono što Pavkovu nije pošlo za "kopačkom", pošlo je Veljku Simiću koji u 62. minutu povlači napad po sredini, šutira nisko sa distance, a lopta na putu do gola kači Živkovića u nogu i vara Zogovića za 3:0.

U međuvremenu je Degenek u kaznenom prostoru oborio Čekovića, kada se okliznuo i pao, Bačka je tražila penal, ali sudija Živković ga nije dosudio.

Samo tri minuta kasnije Gavrić odlaže loptu za Radinovića koji je dotrčao i sa dvadesetak metara precizno i jako u donji desni ugao smestio loptu za 3:1.

Bačka je od tog trenutka igrala hrabro, nije prezala od napada i Grabež je dobro pobegao u 74. minutu. Savić nije dobro napravio ofsajd zamku, ali je Srđan Grabež ušao u mrtav ugao odakle je pogodio spoljni deo mreže gola Zvezde.

Crveni karton je nakon toga dobio Živković pošto je kao poslednji igrač odbrane oborio Srnića, a Marin je bio blizu da iz slobodnog udarca pogodi gol.

Do kraja meča je Zvezda imala još nekoliko prilika, atraktivno je u 90. minutu probao Joveljić, ali se rezultat nije menjao. Zvezda je ovom pobedom došla do 37 bodova u prvenstvu i ubedljivo je prva, a Bačka je sa 13 bodova na 12. mestu.

Korakom fudbalskog Gulivera Milan Pavkov se približava statusu startera za duel protiv Liverpula narednog utorka. Snažni napadač iz Begeča imao je svoje minijature u sudaru sa Bačkom, promašivao je i izgledne šanse, ali je  bio supstanca koja je ponovo razgradila defanzivni bedem rivala srpskog šampiona. Napunio je oči navijača, jer se oko njega nešto uvek dešavalo, kao u mnogim mečevima pre večerašnjeg.

Ispraćen apalauzima Pavkov je načeo, a Marko Gobeljić dokrajčio nedoraslog rivala: Crvena zvezda – Bačka 3:1.

Neće se dugo pamtiti gostovanje tima Dejana Čelara u Ljutice Bogdana. Zvezda je zabeležila još jednu prelaku pobedu, učvrstila se na prvom mestu superligaškog karavana i nije mnogo potrošlila snage pred ono što sledi. .. Bila joj je dovoljna igra u leru da iskažnjava brojne propuste gostiju u defanzivi. A bilo je ih je baš mnogo.

Možda igra Crvene zvezde oscilira ove jeseni, ali jedna stvar je konstantna. Kada god dobije šansu MilanPavkov, on obavlja svoju osnovnu delatnost – daje golove. Do te mere da je već zadobio ogromno poverenje kod navijača koji ga vide kao sigurnog startera za meč protiv Liverpula.

Tako je bilo i ove večeri kada je odlučio da opali loptu sa 25 metara i postigne jedan od najbržih golova u istoriji Superlige. Bio je to njegov peti pogodak u prvenstvu, ujedno i najava još jedne sigurne pobede crveno-belih. Kao zamena za povređenog Ričmonda Boaćija, Milan Pavkov je bio predvodnik eksploatacija grešaka očajne odbrane Bačke. Sa velikim problemima u defanzivnom redu, gosti nisu mogli da predstavljaju ni prepreku za preznojavanje istumbanog tima Vladana Milojevića.

Kada god je Crvena zvezda menjala ritam i „pojačavala“ bilo je gusto pred mrežom Bojana Zogovića. Bivši reprezentativac Nemačke Marko Marin na poziciji kreatora igre stalno je tražio rupu, Pavkov je dobro odigravao na stranu. Baš kao u 14.minutu u akciji koja je prethodila drugom pogotku. Na kraju jeSimić centrirao, a nisku lepih ovojesenjih pogodaka Marko Gobeljić je oplemenio volej udarcem levom nogom sa 16 metara. Bio je to četvrti pogodak Milojevićevog univerzalca ove jeseni.

Već ispisano ime pobednika u nastavku je za posledicu imalo vrlo raspojasanu utakmicu. I pored pogotka Simića, neiskorišćenog  zicera Pavkova, imaće na čemu da zameri Vladan Milojević. Opuštanje je  bilo vidljivo, mnogo prostora su dobili igrači Bačke. Nagrađeni su i odličnim pogotkom Radinovića.  

CRVENA ZVEZDA – OFK BAČKA 3:1 (2:0)
/Pavkov 1, Gobeljić 15, Simić 62 - Radinović 64/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 3.000. Sudija: Aleksandar Živković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Savić, Degenek, Rodić – Jovančić, Čaušić – Srnić (od 80. Jevtović), Marin, Simić (od 72. Joveljić) – Pavkov (od 60. Stojiljković).

OFK BAČKA (4-5-1): Zogović – Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović – Grabež, M. Pantić, Gavrić, Kojić (od 57. Radinović), Mićić - Čeković (od 63. Makarić).

Rezultati 14. kola Superlige:

Čukarički – Partizan 1:1
Mudrinski 82 – Enake 4

Dinamo Vranje – Proleter 2:4
Dimitrov 13, 90+1 –– Čolović 4, 71 p, Mirosavljev 84, 89

Spartak – Zemun 2:2
Milošević 26, Denković 40 – Somaeb 55, 72

Voždovac – Rad 2:0
Jevtić 28, Stuparević 89

Napredak – Mladost 4:1
Vukanović 23, 26, 75, Marinković 57 – Tumbasević 10

Radnički Niš – Mačva 3:0
Bondarenko 20, Ranđelović 68, Nikodijević 79

Vojvodina – Radnik 1:0
Đurić 8

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar