Пирло је чаробњак, имао је очи на потиљку!

Буфон више викао у репрезентацији него у Јувентусу! О почецима, уједу Луиса Суареза и сарадњи с Бонућијем и Барзаљијем. . .

Фудбал 02.11.2018 | 11:00
Пирло је чаробњак, имао је очи на потиљку!
Дефанзивац Јувентуса Ђорђо Кјелини дао је интервју за пољске медије, тачније "Прзеглад Спортоwy", а том приликом се дотакао бројних занимљивих детаља из своје каријере. Од почетака, преко својих бројних саиграча, што из Јувентуса, што из репрезентације Италије.

Да не дужимо...

Почео је да се бави фудбалом, а каже да је имао среће, те да је то била дугачка авантура.

"Фудбал није био избор. То је моја страст и почео сам да га играм са пет година. Имао сам среће. Био је то дугачак пут, а схватио сам да ћу постати професионалац са 16 година. Одрастао сам и из године у годину био све бољи. Мој отац је играо фудбал такође, али не на професионалном нивоу. Али, играо је са много страсти чак и викендом са пријатељима", рекао је Кјелини.

Фабио Канаваро је једном рекао да се Ђиђи Буфон дере стално током утакмице.

"Био је гори у дресу репрезентације него у Јувентусу. Не знам због чега, али у репрезентацији је био нервознији. Нама дефанзивцима треба неко да нам помогне, тако да голман није само важан због одбрана, већ и због речи".

Један од детаља који је обележио Кјелинијеву каријеру је чувени ујед Луиса Суареза.

"Нисам био љут због тога. Више сам био љут што није добио црвени картон, а била је веома битна утакмица. Не верујем да би нас Уругвај победио без Суареза".

Много је пута Кјелини до сада добио питање везано за сарадњу с Андреом Баразаљијм и Леонардом Бонучијем. Чувени трио ББЦ.

"Тајна тог трија? Наша тајна је била да смо увек били комплементарни. Сада играмо ређе, али када смо играли са тројицом позади били смо перфектни. Или близу тога. Кретали смо на савршен начин. Нисам морао да видим Леа или Андреу. Знао сам све о њима, њихове најбоље квалитете, али и слабости".

Присетио се Кјелини својих некадашњих саиграча и причао о њиховом лидерству, карактеру вође.

"Погледајте Канавара, Пирла и Буфона. Канаваро је био фантастичан дефанзивац, један од најбољих у ситуацијама један на један. Пирло је био чаробњак, имао је очи на потиљку, док је Буфон један од најбољих голмана у историји. А тајна у њиховим каријерама је била та што су увек помагали саиграчима".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар