Pirlo je čarobnjak, imao je oči na potiljku!

Bufon više vikao u reprezentaciji nego u Juventusu! O počecima, ujedu Luisa Suareza i saradnji s Bonućijem i Barzaljijem. . .

Fudbal 02.11.2018 | 11:00
Pirlo je čarobnjak, imao je oči na potiljku!
Defanzivac Juventusa Đorđo Kjelini dao je intervju za poljske medije, tačnije "Przeglad Sportowy", a tom prilikom se dotakao brojnih zanimljivih detalja iz svoje karijere. Od početaka, preko svojih brojnih saigrača, što iz Juventusa, što iz reprezentacije Italije.

Da ne dužimo...

Počeo je da se bavi fudbalom, a kaže da je imao sreće, te da je to bila dugačka avantura.

"Fudbal nije bio izbor. To je moja strast i počeo sam da ga igram sa pet godina. Imao sam sreće. Bio je to dugačak put, a shvatio sam da ću postati profesionalac sa 16 godina. Odrastao sam i iz godine u godinu bio sve bolji. Moj otac je igrao fudbal takođe, ali ne na profesionalnom nivou. Ali, igrao je sa mnogo strasti čak i vikendom sa prijateljima", rekao je Kjelini.

Fabio Kanavaro je jednom rekao da se Điđi Bufon dere stalno tokom utakmice.

"Bio je gori u dresu reprezentacije nego u Juventusu. Ne znam zbog čega, ali u reprezentaciji je bio nervozniji. Nama defanzivcima treba neko da nam pomogne, tako da golman nije samo važan zbog odbrana, već i zbog reči".

Jedan od detalja koji je obeležio Kjelinijevu karijeru je čuveni ujed Luisa Suareza.

"Nisam bio ljut zbog toga. Više sam bio ljut što nije dobio crveni karton, a bila je veoma bitna utakmica. Ne verujem da bi nas Urugvaj pobedio bez Suareza".

Mnogo je puta Kjelini do sada dobio pitanje vezano za saradnju s Andreom Barazaljijm i Leonardom Bonučijem. Čuveni trio BBC.

"Tajna tog trija? Naša tajna je bila da smo uvek bili komplementarni. Sada igramo ređe, ali kada smo igrali sa trojicom pozadi bili smo perfektni. Ili blizu toga. Kretali smo na savršen način. Nisam morao da vidim Lea ili Andreu. Znao sam sve o njima, njihove najbolje kvalitete, ali i slabosti".

Prisetio se Kjelini svojih nekadašnjih saigrača i pričao o njihovom liderstvu, karakteru vođe.

"Pogledajte Kanavara, Pirla i Bufona. Kanavaro je bio fantastičan defanzivac, jedan od najboljih u situacijama jedan na jedan. Pirlo je bio čarobnjak, imao je oči na potiljku, dok je Bufon jedan od najboljih golmana u istoriji. A tajna u njihovim karijerama je bila ta što su uvek pomagali saigračima".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar