Прича: Килл Биллy...

Бек са више скокова од центара и више асистенција од плејмејкера. Плус 16 убачених поена уз четири дате тројке!

Кошарка 01.11.2018 | 22:45
Прича: Килл Биллy...
Довољно је утакмица прошло да можемо да констатујемо да је Црвена звезда погодила са странцима.Џо Регланд се показао као лидер, Мохамед Фаје као прави кошаркашки Мултипрактик, Стратос Перпероглукао човек од поверења Милана Томића, а Били Берон као прави "убица" на паркету када га крене и када је расположен као што је био синоћ против Галатасараја (87:57).

"Килл Биллy" Берон је одиграо на највишем нивоу. Дао је 16 поена, од тога је убацио четири тројке. То је његов главни посао. Шут за три поена. Када је то добро, он је завршио своју улогу. Међутим, Берон је показао да поседује у себи и више од тога. Као бек био је најбољи скакач Црвене звезде са седам ухваћених лопти (Фаје имао једну мање), али и најбољи асистент са пет додељених лопти (Регланд имао једну мање).

На све то, није изгубио ниједну лопту.

Генерално Берон игра врло добро ове сезоне. Али, постоје ту осцилације. Рецимо, на прошлом мечу у АБА лиги дао је седам поена, а против Бреше у Еврокупу убацио је 22.

"Био је то тежак пораз прошле недеље, јасно је да смо се потрудили да се вратимо. Пре свега желим да кажем да су нам навијачи много помогли. Ово је први пут да их стварно осетим. Невероватно је! Надам се да ће долазити када год могу. Много нам треба та подршка. Можемо да победимо свакога овде када нас тако подржавају", био је видно узбуђен Берон после меча с Галатасарајем.

Видело се да га атмосфера носи, као и његове саиграче. Није крио после утакмице да су му навијачи давали елан да одигра још боље него што би можда одиграо да нису дошли у толиком броју.

"Играли смо 40 минута. Играли смо јако. Играли смо добро одбрану, контролисали смо скок. Да, имао сам додатну мотивацију. Знам да тим зависи од мене, желео сам да будем агресиван. Да имамо шансу да добијем. Играо сам како треба, да ли је то шут или додавање, све за тим. Навијачи су много помогли у томе", рекао је Берон.

Када су странци у питању увек је велики ризик да ли ће они "схватити" где су дошли и за који клуб играју. Играти за Звезду никако не сме да буде само одрађивање посла.

Берон то зна и разуме...

"Добити некога 30 поена, али ми смо Црвена звезда. То значи нешто више. Морамо да се трудимо сваке седмице да буде овако. И да оставимо ову утакмицу иза нас", каже Берон.

Сам је рекао да није био задовољан шутем против ФМП-а и да је на томе доста радио пред меч с Галатасарајем. Нема сумње да поседује опасну руку, али шут је суштински променљива категорија и зато је бековима као што је Беон веома битно да држе ритам и да немају превише “минус фаза”. Били када га крене и када уђе први шут на мечу може сваком противнику куршлус да направи.

Само је битно да, као после ФМП-а, настави са оним што најбоље зна и да се врати на прави пут.

Томића може да радује то шта је све Берон поред прецизног шута (4/6 за три) успео да покаже. Солидну одбрану, али и борбу за сваки скок, уз креацију у игри. То му је велики плус.

Било је ситуација када Регланд није био на паркету, да је Берон преузимао улогу првог организатора игре, проигравао је саиграче и показао да може и то да одигра, иако му плејмејкерски посао није примаран нити га преферира. Уосталом, бројке често доста тога кажу, а чињеница је да је имао седам асистенција.

За сада Берон пружа мало боље партије у Еврокупу, па тако у овом моменту, после непуног одиграног кола, заузима чак треће место по индексу корисности. У просеку има индекс 26. Испред њега су самоАвуду Абас са 30 и Вил Томас с 29. Поред тога трећи је у асистенцијама - има их пет по утакмици.

У Еврокупу просечно даје 15,2 поена и шутира за три 48%. За то је доведен. То је његов посао. Када га крене шут, а то зна често да се деси, гледамо сцене сличне оним из филма “Килл Билл”, само у режији овог кошаркашког “убице”.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар