Priča: Kill Billy...

Bek sa više skokova od centara i više asistencija od plejmejkera. Plus 16 ubačenih poena uz četiri date trojke!

Košarka 01.11.2018 | 22:45
Priča: Kill Billy...
Dovoljno je utakmica prošlo da možemo da konstatujemo da je Crvena zvezda pogodila sa strancima.Džo Regland se pokazao kao lider, Mohamed Faje kao pravi košarkaški Multipraktik, Stratos Perperoglukao čovek od poverenja Milana Tomića, a Bili Beron kao pravi "ubica" na parketu kada ga krene i kada je raspoložen kao što je bio sinoć protiv Galatasaraja (87:57).

"Kill Billy" Beron je odigrao na najvišem nivou. Dao je 16 poena, od toga je ubacio četiri trojke. To je njegov glavni posao. Šut za tri poena. Kada je to dobro, on je završio svoju ulogu. Međutim, Beron je pokazao da poseduje u sebi i više od toga. Kao bek bio je najbolji skakač Crvene zvezde sa sedam uhvaćenih lopti (Faje imao jednu manje), ali i najbolji asistent sa pet dodeljenih lopti (Regland imao jednu manje).

Na sve to, nije izgubio nijednu loptu.

Generalno Beron igra vrlo dobro ove sezone. Ali, postoje tu oscilacije. Recimo, na prošlom meču u ABA ligi dao je sedam poena, a protiv Breše u Evrokupu ubacio je 22.

"Bio je to težak poraz prošle nedelje, jasno je da smo se potrudili da se vratimo. Pre svega želim da kažem da su nam navijači mnogo pomogli. Ovo je prvi put da ih stvarno osetim. Neverovatno je! Nadam se da će dolaziti kada god mogu. Mnogo nam treba ta podrška. Možemo da pobedimo svakoga ovde kada nas tako podržavaju", bio je vidno uzbuđen Beron posle meča s Galatasarajem.

Videlo se da ga atmosfera nosi, kao i njegove saigrače. Nije krio posle utakmice da su mu navijači davali elan da odigra još bolje nego što bi možda odigrao da nisu došli u tolikom broju.

"Igrali smo 40 minuta. Igrali smo jako. Igrali smo dobro odbranu, kontrolisali smo skok. Da, imao sam dodatnu motivaciju. Znam da tim zavisi od mene, želeo sam da budem agresivan. Da imamo šansu da dobijem. Igrao sam kako treba, da li je to šut ili dodavanje, sve za tim. Navijači su mnogo pomogli u tome", rekao je Beron.

Kada su stranci u pitanju uvek je veliki rizik da li će oni "shvatiti" gde su došli i za koji klub igraju. Igrati za Zvezdu nikako ne sme da bude samo odrađivanje posla.

Beron to zna i razume...

"Dobiti nekoga 30 poena, ali mi smo Crvena zvezda. To znači nešto više. Moramo da se trudimo svake sedmice da bude ovako. I da ostavimo ovu utakmicu iza nas", kaže Beron.

Sam je rekao da nije bio zadovoljan šutem protiv FMP-a i da je na tome dosta radio pred meč s Galatasarajem. Nema sumnje da poseduje opasnu ruku, ali šut je suštinski promenljiva kategorija i zato je bekovima kao što je Beon veoma bitno da drže ritam i da nemaju previše “minus faza”. Bili kada ga krene i kada uđe prvi šut na meču može svakom protivniku kuršlus da napravi.

Samo je bitno da, kao posle FMP-a, nastavi sa onim što najbolje zna i da se vrati na pravi put.

Tomića može da raduje to šta je sve Beron pored preciznog šuta (4/6 za tri) uspeo da pokaže. Solidnu odbranu, ali i borbu za svaki skok, uz kreaciju u igri. To mu je veliki plus.

Bilo je situacija kada Regland nije bio na parketu, da je Beron preuzimao ulogu prvog organizatora igre, proigravao je saigrače i pokazao da može i to da odigra, iako mu plejmejkerski posao nije primaran niti ga preferira. Uostalom, brojke često dosta toga kažu, a činjenica je da je imao sedam asistencija.

Za sada Beron pruža malo bolje partije u Evrokupu, pa tako u ovom momentu, posle nepunog odigranog kola, zauzima čak treće mesto po indeksu korisnosti. U proseku ima indeks 26. Ispred njega su samoAvudu Abas sa 30 i Vil Tomas s 29. Pored toga treći je u asistencijama - ima ih pet po utakmici.

U Evrokupu prosečno daje 15,2 poena i šutira za tri 48%. Za to je doveden. To je njegov posao. Kada ga krene šut, a to zna često da se desi, gledamo scene slične onim iz filma “Kill Bill”, samo u režiji ovog košarkaškog “ubice”.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar