Ривер Плејт срушио Гремио, судија под пратњом полиције!

Много узбуђења било је у реванш дуелу полуфинала Купа Либертадорес где је Ривар Плејт славио као гост у Порто Алегреу против Гремија са 2:1.  Јужна Америка то не памти: ВАР пенал у 90. минуту одвео Ривер у финале Копа Либертадорес, Колумбијац бежао од играча Гремија! Ноћ о којој ће сви причати, на крају 2:1 за аргентинског представника!

Фудбал 31.10.2018 | 18:30
Ривер Плејт срушио Гремио, судија под пратњом полиције!
Аргентинци су прошли у финале захваљујући већем броју голова у гостима, јер су код куће поражени са 1:0.

Међутим, није све ишло тако глатко, у посебном фокусу био је судија.

Гремио је повео у 36. минуту преко Леонарда, да би у 81. минуту после одличног ударца главом изједначио Колумбијац Рафаел Боре.

Потом креће право лудило на терену. Судија Алберто Куњас је у 86. минуту досудио пенал за Ривер и то тако што је прегледао снимак. Уследили су жетоки протести , па је Гонзало Мартинес постигао гол за победу тек у петом минуту надокнаде времена. Играчи Гремија никако нису могли да се помире са одлуком, протестовали су и гурали се са судијом из Уругваја.

Да би се све смирило, на терен је ушла и полиција за разбојање демонстрација која је стала у заштиту судије. Тек после њихове интервенције пенал је изведен, а меч је завршен са невероватних 14 минута продужетка.

Поврх свега тога, играч Гремија који је скривио пенал Матеус Брешан, искуључен је после сукоба са судијом.

Тренер Гремија Ренато Порталупи био је ван себе од беса. Тврдио је да је његов тим покраден захваљујући ВАР технологији. Он каже да је невероватно да у ВАР студију ниосу видели играње руком од играча Ривера.

"Радије бих да сам изгубио са 5:0 него овако. не могу да кривим судију на терену, али свакако могу оног ко је био задужен за прегедавање снимка у студију. Ко је водио рачуна о томе? Је ли то можда био Стиви Вондер? Сви су видели играње руком", изјавио је Порталупи.

У другом полуфиналу у Сао Паолу састају се Палмеирас и Бока Јуниорс. Аргентинци имају предност из првог меча од 2:0 и лако би се могло десити да по први пут гледамо два љута ривала у финалу Купа Либертадорес.



Колумбијски арбитар Андрес Куња је храбар човек. Много храбар човек. Овом констатацијом готово сви светски медији почели су извештај са реванш меча полуфинала Копа Либертадорес између бразилског Гремија и Ривер Плате.

Ноћас у Порто Алегреу је исписана историја фудбала. Ривер Плата се после победе у гостима (2:1) пласирала у финале где би могла да одмери снаге са вечитим ривалом Боком Јуниорс. Међутим, сви ће данима причати о томе да је ВАР технологија помогла Милионерима да дођу до поготка у 95. минуту.

Шта се десило? Играо се финиш утакмице, Гремио је имао реми (1:1) који га је после тријумфа у Аргентини водио у финале. Ривер Плата није имала шта да чека. Кренула је у офанзиву. Резервиста Скоко је дочекао лопту на ивици шеснестерца, блокирао га је Брешен... Чинило се да је то корнер за аргентинског представника. Међутим, судија Андрес Куња је консултовао ВАР, дуго гледао снимак и после десет минута већења показао на белу тачку, јер се Брешан послужио руком.

Бес је завладао на трибинама стадиона у Порто Алегреу... Међутим, то није сметало Мартинезу да хладнкрвно реализује најстрожу казну у петом минуту судијске надокнаде и одведе Милионере у финале.

Тек тада је настала гунгула. После завршетка утакмице арбитар Куња је морао уз помоћ специјалних снага бразилске полиције да напусти стадион.

Могу да се жале у Гремију на судијску одлуку, али су сами криви што су пропустили шансу да се боре за наслов најбољег тима у Јужној Америци. Донели су капитал из Аргентине, а имали су и вођство од 36.минута када је Лео Гомез сачекао лопту на 16 метара и погодио сам угао. Била је то најава у историјску ноћ. Уосталом, Ривер је први тим који је у полуфиналу Копа Либертадорес надокнадио пораз код куће. 

Испотавиће се да је кључни детаљ виђен почетком другог полувремена. Нападач домаћина Фереира имао је чист зицер. Ишао је сам на голмана Ривер Плате, али је Армани одбранио његов ударац.

Од тада је почела иницијатива аргентинског представника. Кренуо је Ривер на све или ништа. И добио пласман у финале. Пре гола из историјског пенала Боре је у 82.минуту одлично скочио и поравнао резултат. Био је то увод у велику драму.

У другом полуфиналном мечу ноћас се састају  Палмеирас и Бока Јуниорс. Аргентинци бране предност из првог меча од 2:0. Мирише на Суперкласико у финалу.

КОПА ЛИБЕРТАДОРЕС

ПОЛУФИНАЛЕ

Среда

Гремио - Ривер Плата 1:2 (1:0) - први меч 1:0
/Гомез 36 - Боре 82, Мартинез 90+5!

Четвртак

01.45: Палмеирас - Бока Јуниорс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар