River Plejt srušio Gremio, sudija pod pratnjom policije!

Mnogo uzbuđenja bilo je u revanš duelu polufinala Kupa Libertadores gde je Rivar Plejt slavio kao gost u Porto Alegreu protiv Gremija sa 2:1.  Južna Amerika to ne pamti: VAR penal u 90. minutu odveo River u finale Kopa Libertadores, Kolumbijac bežao od igrača Gremija! Noć o kojoj će svi pričati, na kraju 2:1 za argentinskog predstavnika!

Fudbal 31.10.2018 | 18:30
River Plejt srušio Gremio, sudija pod pratnjom policije!
Argentinci su prošli u finale zahvaljujući većem broju golova u gostima, jer su kod kuće poraženi sa 1:0.

Međutim, nije sve išlo tako glatko, u posebnom fokusu bio je sudija.

Gremio je poveo u 36. minutu preko Leonarda, da bi u 81. minutu posle odličnog udarca glavom izjednačio Kolumbijac Rafael Bore.

Potom kreće pravo ludilo na terenu. Sudija Alberto Kunjas je u 86. minutu dosudio penal za River i to tako što je pregledao snimak. Usledili su žetoki protesti , pa je Gonzalo Martines postigao gol za pobedu tek u petom minutu nadoknade vremena. Igrači Gremija nikako nisu mogli da se pomire sa odlukom, protestovali su i gurali se sa sudijom iz Urugvaja.

Da bi se sve smirilo, na teren je ušla i policija za razbojanje demonstracija koja je stala u zaštitu sudije. Tek posle njihove intervencije penal je izveden, a meč je završen sa neverovatnih 14 minuta produžetka.

Povrh svega toga, igrač Gremija koji je skrivio penal Mateus Brešan, iskuljučen je posle sukoba sa sudijom.

Trener Gremija Renato Portalupi bio je van sebe od besa. Tvrdio je da je njegov tim pokraden zahvaljujući VAR tehnologiji. On kaže da je neverovatno da u VAR studiju niosu videli igranje rukom od igrača Rivera.

"Radije bih da sam izgubio sa 5:0 nego ovako. ne mogu da krivim sudiju na terenu, ali svakako mogu onog ko je bio zadužen za pregedavanje snimka u studiju. Ko je vodio računa o tome? Je li to možda bio Stivi Vonder? Svi su videli igranje rukom", izjavio je Portalupi.

U drugom polufinalu u Sao Paolu sastaju se Palmeiras i Boka Juniors. Argentinci imaju prednost iz prvog meča od 2:0 i lako bi se moglo desiti da po prvi put gledamo dva ljuta rivala u finalu Kupa Libertadores.



Kolumbijski arbitar Andres Kunja je hrabar čovek. Mnogo hrabar čovek. Ovom konstatacijom gotovo svi svetski mediji počeli su izveštaj sa revanš meča polufinala Kopa Libertadores između brazilskog Gremija i River Plate.

Noćas u Porto Alegreu je ispisana istorija fudbala. River Plata se posle pobede u gostima (2:1) plasirala u finale gde bi mogla da odmeri snage sa večitim rivalom Bokom Juniors. Međutim, svi će danima pričati o tome da je VAR tehnologija pomogla Milionerima da dođu do pogotka u 95. minutu.

Šta se desilo? Igrao se finiš utakmice, Gremio je imao remi (1:1) koji ga je posle trijumfa u Argentini vodio u finale. River Plata nije imala šta da čeka. Krenula je u ofanzivu. Rezervista Skoko je dočekao loptu na ivici šesnesterca, blokirao ga je Brešen... Činilo se da je to korner za argentinskog predstavnika. Međutim, sudija Andres Kunja je konsultovao VAR, dugo gledao snimak i posle deset minuta većenja pokazao na belu tačku, jer se Brešan poslužio rukom.

Bes je zavladao na tribinama stadiona u Porto Alegreu... Međutim, to nije smetalo Martinezu da hladnkrvno realizuje najstrožu kaznu u petom minutu sudijske nadoknade i odvede Milionere u finale.

Tek tada je nastala gungula. Posle završetka utakmice arbitar Kunja je morao uz pomoć specijalnih snaga brazilske policije da napusti stadion.

Mogu da se žale u Gremiju na sudijsku odluku, ali su sami krivi što su propustili šansu da se bore za naslov najboljeg tima u Južnoj Americi. Doneli su kapital iz Argentine, a imali su i vođstvo od 36.minuta kada je Leo Gomez sačekao loptu na 16 metara i pogodio sam ugao. Bila je to najava u istorijsku noć. Uostalom, River je prvi tim koji je u polufinalu Kopa Libertadores nadoknadio poraz kod kuće. 

Ispotaviće se da je ključni detalj viđen početkom drugog poluvremena. Napadač domaćina Fereira imao je čist zicer. Išao je sam na golmana River Plate, ali je Armani odbranio njegov udarac.

Od tada je počela inicijativa argentinskog predstavnika. Krenuo je River na sve ili ništa. I dobio plasman u finale. Pre gola iz istorijskog penala Bore je u 82.minutu odlično skočio i poravnao rezultat. Bio je to uvod u veliku dramu.

U drugom polufinalnom meču noćas se sastaju  Palmeiras i Boka Juniors. Argentinci brane prednost iz prvog meča od 2:0. Miriše na Superklasiko u finalu.

KOPA LIBERTADORES

POLUFINALE

Sreda

Gremio - River Plata 1:2 (1:0) - prvi meč 1:0
/Gomez 36 - Bore 82, Martinez 90+5!

Četvrtak

01.45: Palmeiras - Boka Juniors

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar