Готово, Тринкјери рекао „да“!

Партизан добио тренера! Преговори црно-белих са више кандидата, у којима су Тринкјери и Кесар били у првом плану, завршени су успешно и екипу би нови шеф требало да води већ у суботу у Сремској Митровици.  Сутра стиже у Београд и преузима Партизан, дебитоваће против Меге у Сремској Митровици.  Тринкјери променио профилну: Грб Партизана! Званична потврда информације да је Андреа Тринкјери (50) нови тренер Кошаркашког клуба Партизан није стигла са портала црно-белих, нити током свечане "пресс" конференције, већ са Тwиттер налога кошаркашког стручњака из Италије.

Кошарка 31.10.2018 | 17:15
Готово, Тринкјери рекао „да“!
"Селфи" који се појавио на друштвеним мрежама није значио само разговор двојице људи и кошарци, већ пресудан корак према коначном договору.

Кошаркашки клуб Партизан добиће првог тренера странца у историји, а петог од одласка Душка Вујошевића на лето 2015. године, наводи "Спортски журнал".

"Андреа Тринкјери послао је потврдан одговор председнику клуба Остоји Мијаиловићу и у току дана (среда) требало би да буду завршене одређене формалности", наводи се у тексту објављеном на порталу овог спортског листа.

Италијан, који перфектно говори наш језик, требало би у четвртак са породицом да допутује у Београд, а већ у суботу заузме место крај аут линије у Сремској Митровици.

Уздрмани састав црно-белих, који се налази у серији од пет пораза, играће против одличне Меге једну од најважнијих утакмица ове сезоне, иако се ради о 6. колу АБА лиге.

Ненад Чанак поднео је оставку прошлог четвртка после утакмице са Задром у "Арени" и седмог пораза у 11 такмичарских мечева у АБА суперкупу (1-1), АБА лиги (2-3) и Еврокупу (1-3).

* табела АБА лиге: Црвена звезда 5-0, Мега 5-0, Будућност 3-2, Олимпија 2-3, Цедевита 2-3, Игокеа 2-3, Партизан 2-3, Цибона 2-3, Морнар 2-3, ФМП 2-3, Крка 2-3, Задар 1-4 *

Овја моралан чин бившег кошаркаша црно-белих, који је за разлику од неколицине контактираних прошле сезоне прихватио да и сам "гаси пожар" настао лошим резултатима под вођством Мирослава Николића, прихваћен је дан касније у Хумској.

Тада су интензивирани преговори са Тринкјеријем, са којим је председник Мијаиловић био у контактку и пре почетка сезоне, а изгледа да је договор постигнут ове среде када ће екипа наступити у Анкари против Турк Телекома у Еврокупу (18.00).

МАТОВИЋ НА 40 МИНУТА, ПА ТРИНКЈЕРИ...

Мондо је и најавио да ће Партизан добити првог странца на месту тренера уколико Мијаиловић процени да Тринкјеријев уговор није превелики баласт за клуб,који је и даље у милионским дуговима.

Александар Кесар, бивши Вујошевићев помоћник у Партизану, односно асистент Душана Ивковића у његових последњих неколико ангажмана у каријери, помињан је као алтернатива и прва жеља дугогодишњег оперативца, Драгана Тодорића.

На 40 минута улога првог тренера припашће Чанковом асистенту, Александру Матовићу, а онда ће улогу шефа преузети Тринкјери, који је од растанка са Бамбергом прошлог фебруара био без ангажмана.

Остаје питање да ли ово значи и повратак Влада Шћепановића у Партизан, овог пута као асистента у стручном штабу италијанског стручњака, што је била улога бившег аса црно-белих прошле сезоне у Бамбергу.

Биће занимљиво видети колико ће се Тринкјери задржати у најтрофејнијем српском кошаркашком клубу, који је од растанка са Вујошевићем пре нешто више од три године променио четворицу тренера од којих је само један почео и привео сезону крају (Александар Џикић у сезони 2016/17).

Партизановци се надају да су после Петра Божића (пола сезоне), Џикића (сезона и по), Мирослава Николића (три месеца) и Ненада Чанка (непуна година) добили тренера који ће се задржати довољно дуго и радити довољно успешно како би после дуго времена црно-бели изградили препознатљив стил игре и поново постали фаворити за трофеје у земљи и региону.

Тринкјери, чији се стил кошарке у мало чему поклапа са Вујошевићевом философијом, познат је и по томе што воли дугорочне пројекте. Он је водио Канту од 2009. до 2013. и стигао са овим клубом чак и до Топ 16 фазе Евролиге, док је Бамберг тренирао од 2014. до 2018. и освојио титулу првака у свакој сезони коју је привео крају.

Партизан има новог тренера, а то је Андреа Тринкјери, пише Спортски журнал.

Италијан је послао позитиван одговор црно-белима и рекао "да" на понуду да дође и преузме трофејни београдски тим.
"Партизан је добио тренера, Андреа Тринкјери послао је потврдан одговор Остоји Мијаиловићу, председнику клуба. Током дана би требало да буду завршене папиролошке формалности", наводи Спортски журнал.

Италијански стручњак би тако премијерно могао да води Партизан са клупе против Меге у Сремској Митровици 3. новембра.

После одласка Ненада Чанка са клупе, након утакмице са Задром, Партизан је морао експресно да пронађе решење за питање тренера. И то у прилично деликатној ситуацији, после серије пораза. Црно-бели су амбициозно пробали да дођу до Тринкјерија и на крају су успели у тој намери.

Италијан је био на састанку у Београду, вратио се у Италију да размисли и очигледно послао потврдан одговор. Незванично се може чути да је у питању трогодишњи уговор по коме ће Италијан зарађивати мање него што је то био случај у Бамбергу. Пристао је, дакле, на мање услове. Остаје да се види да ли ће заједно с Тринкјеријем стићи и Владо Шћепановић као помоћни тренер.

Поред Италијана, као кандидати за Партизанову клупу помињали су се и Александар Кесар и Владе Јовановић. Али, Тринкјери је дао потврдан одговор и ту више за Партизан нема дилеме. Популарни Тринка имао је интересовање Валенсије и Химкија, али на крају је Партизан успео да га доведе.

Тринкјери је каријеру почео 1998. године као асистент у Олимпији из Милана. Касније је седео на клупи Триболдија, Јувеказерте, Веролија, Кантуа, репрезентације Грчке, Уникса и Бросе Бамберга од 2014. до 2018. године.

Сада га чека нови изазов. Преузеће Партизан.

Да, тачно је!

Званична потврда информације да је Андреа Тринкјери (50) нови тренер Кошаркашког клуба Партизан није стигла са портала црно-белих, нити током свечане "пресс" конференције, већ…

...са Тwиттер налога кошаркашког стручњака из Италије.

Ове среде нешто после поднева, Тринкјери је променио профилну слику на популарној друштвеној мрежи и поставио грб Партизана са једном златном и две сребрне звездице, које подсећају на титулу првака Европе из 1992. и 23 титуле првака државе у периоду од 1976. до 2014. године.

У то је могло да се увери скоро 6.000 његових пратилаца, међу којима је све више партизановаца.

Основан 1945, Партизан је током славне историје три пута освајао и међународни Куп Кораћа, шест пута АБА лигу, 14 пута национални Куп, али никада није имао странца за тренера.

Дилеме више нема - од данас је то Андреа Тринкјери из Милана.

распоред црно-белих у новембру:

03/11 Мега (Сремска Митровица)

06/11 Тренто (Београд)

10/11 Цибона (Београд)

14/11 Зенит (Санкт Петербург)

18/11 Будућност (Подгорица)

21/11 Валенсија (Београд)

24/11 Црвена звезда (Београд)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар