Gotovo, Trinkjeri rekao „da“!

Partizan dobio trenera! Pregovori crno-belih sa više kandidata, u kojima su Trinkjeri i Kesar bili u prvom planu, završeni su uspešno i ekipu bi novi šef trebalo da vodi već u subotu u Sremskoj Mitrovici.  Sutra stiže u Beograd i preuzima Partizan, debitovaće protiv Mege u Sremskoj Mitrovici.  Trinkjeri promenio profilnu: Grb Partizana! Zvanična potvrda informacije da je Andrea Trinkjeri (50) novi trener Košarkaškog kluba Partizan nije stigla sa portala crno-belih, niti tokom svečane "press" konferencije, već sa Twitter naloga košarkaškog stručnjaka iz Italije.

Košarka 31.10.2018 | 17:15
Gotovo, Trinkjeri rekao „da“!
"Selfi" koji se pojavio na društvenim mrežama nije značio samo razgovor dvojice ljudi i košarci, već presudan korak prema konačnom dogovoru.

Košarkaški klub Partizan dobiće prvog trenera stranca u istoriji, a petog od odlaska Duška Vujoševića na leto 2015. godine, navodi "Sportski žurnal".

"Andrea Trinkjeri poslao je potvrdan odgovor predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću i u toku dana (sreda) trebalo bi da budu završene određene formalnosti", navodi se u tekstu objavljenom na portalu ovog sportskog lista.

Italijan, koji perfektno govori naš jezik, trebalo bi u četvrtak sa porodicom da doputuje u Beograd, a već u subotu zauzme mesto kraj aut linije u Sremskoj Mitrovici.

Uzdrmani sastav crno-belih, koji se nalazi u seriji od pet poraza, igraće protiv odlične Mege jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, iako se radi o 6. kolu ABA lige.

Nenad Čanak podneo je ostavku prošlog četvrtka posle utakmice sa Zadrom u "Areni" i sedmog poraza u 11 takmičarskih mečeva u ABA superkupu (1-1), ABA ligi (2-3) i Evrokupu (1-3).

* tabela ABA lige: Crvena zvezda 5-0, Mega 5-0, Budućnost 3-2, Olimpija 2-3, Cedevita 2-3, Igokea 2-3, Partizan 2-3, Cibona 2-3, Mornar 2-3, FMP 2-3, Krka 2-3, Zadar 1-4 *

Ovja moralan čin bivšeg košarkaša crno-belih, koji je za razliku od nekolicine kontaktiranih prošle sezone prihvatio da i sam "gasi požar" nastao lošim rezultatima pod vođstvom Miroslava Nikolića, prihvaćen je dan kasnije u Humskoj.

Tada su intenzivirani pregovori sa Trinkjerijem, sa kojim je predsednik Mijailović bio u kontaktku i pre početka sezone, a izgleda da je dogovor postignut ove srede kada će ekipa nastupiti u Ankari protiv Turk Telekoma u Evrokupu (18.00).

MATOVIĆ NA 40 MINUTA, PA TRINKJERI...

Mondo je i najavio da će Partizan dobiti prvog stranca na mestu trenera ukoliko Mijailović proceni da Trinkjerijev ugovor nije preveliki balast za klub,koji je i dalje u milionskim dugovima.

Aleksandar Kesar, bivši Vujoševićev pomoćnik u Partizanu, odnosno asistent Dušana Ivkovića u njegovih poslednjih nekoliko angažmana u karijeri, pominjan je kao alternativa i prva želja dugogodišnjeg operativca, Dragana Todorića.

Na 40 minuta uloga prvog trenera pripašće Čankovom asistentu, Aleksandru Matoviću, a onda će ulogu šefa preuzeti Trinkjeri, koji je od rastanka sa Bambergom prošlog februara bio bez angažmana.

Ostaje pitanje da li ovo znači i povratak Vlada Šćepanovića u Partizan, ovog puta kao asistenta u stručnom štabu italijanskog stručnjaka, što je bila uloga bivšeg asa crno-belih prošle sezone u Bambergu.

Biće zanimljivo videti koliko će se Trinkjeri zadržati u najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu, koji je od rastanka sa Vujoševićem pre nešto više od tri godine promenio četvoricu trenera od kojih je samo jedan počeo i priveo sezonu kraju (Aleksandar Džikić u sezoni 2016/17).

Partizanovci se nadaju da su posle Petra Božića (pola sezone), Džikića (sezona i po), Miroslava Nikolića (tri meseca) i Nenada Čanka (nepuna godina) dobili trenera koji će se zadržati dovoljno dugo i raditi dovoljno uspešno kako bi posle dugo vremena crno-beli izgradili prepoznatljiv stil igre i ponovo postali favoriti za trofeje u zemlji i regionu.

Trinkjeri, čiji se stil košarke u malo čemu poklapa sa Vujoševićevom filosofijom, poznat je i po tome što voli dugoročne projekte. On je vodio Kantu od 2009. do 2013. i stigao sa ovim klubom čak i do Top 16 faze Evrolige, dok je Bamberg trenirao od 2014. do 2018. i osvojio titulu prvaka u svakoj sezoni koju je priveo kraju.

Partizan ima novog trenera, a to je Andrea Trinkjeri, piše Sportski žurnal.

Italijan je poslao pozitivan odgovor crno-belima i rekao "da" na ponudu da dođe i preuzme trofejni beogradski tim.
"Partizan je dobio trenera, Andrea Trinkjeri poslao je potvrdan odgovor Ostoji Mijailoviću, predsedniku kluba. Tokom dana bi trebalo da budu završene papirološke formalnosti", navodi Sportski žurnal.

Italijanski stručnjak bi tako premijerno mogao da vodi Partizan sa klupe protiv Mege u Sremskoj Mitrovici 3. novembra.

Posle odlaska Nenada Čanka sa klupe, nakon utakmice sa Zadrom, Partizan je morao ekspresno da pronađe rešenje za pitanje trenera. I to u prilično delikatnoj situaciji, posle serije poraza. Crno-beli su ambiciozno probali da dođu do Trinkjerija i na kraju su uspeli u toj nameri.

Italijan je bio na sastanku u Beogradu, vratio se u Italiju da razmisli i očigledno poslao potvrdan odgovor. Nezvanično se može čuti da je u pitanju trogodišnji ugovor po kome će Italijan zarađivati manje nego što je to bio slučaj u Bambergu. Pristao je, dakle, na manje uslove. Ostaje da se vidi da li će zajedno s Trinkjerijem stići i Vlado Šćepanović kao pomoćni trener.

Pored Italijana, kao kandidati za Partizanovu klupu pominjali su se i Aleksandar Kesar i Vlade Jovanović. Ali, Trinkjeri je dao potvrdan odgovor i tu više za Partizan nema dileme. Popularni Trinka imao je interesovanje Valensije i Himkija, ali na kraju je Partizan uspeo da ga dovede.

Trinkjeri je karijeru počeo 1998. godine kao asistent u Olimpiji iz Milana. Kasnije je sedeo na klupi Triboldija, Juvekazerte, Verolija, Kantua, reprezentacije Grčke, Uniksa i Brose Bamberga od 2014. do 2018. godine.

Sada ga čeka novi izazov. Preuzeće Partizan.

Da, tačno je!

Zvanična potvrda informacije da je Andrea Trinkjeri (50) novi trener Košarkaškog kluba Partizan nije stigla sa portala crno-belih, niti tokom svečane "press" konferencije, već…

...sa Twitter naloga košarkaškog stručnjaka iz Italije.

Ove srede nešto posle podneva, Trinkjeri je promenio profilnu sliku na popularnoj društvenoj mreži i postavio grb Partizana sa jednom zlatnom i dve srebrne zvezdice, koje podsećaju na titulu prvaka Evrope iz 1992. i 23 titule prvaka države u periodu od 1976. do 2014. godine.

U to je moglo da se uveri skoro 6.000 njegovih pratilaca, među kojima je sve više partizanovaca.

Osnovan 1945, Partizan je tokom slavne istorije tri puta osvajao i međunarodni Kup Koraća, šest puta ABA ligu, 14 puta nacionalni Kup, ali nikada nije imao stranca za trenera.

Dileme više nema - od danas je to Andrea Trinkjeri iz Milana.

raspored crno-belih u novembru:

03/11 Mega (Sremska Mitrovica)

06/11 Trento (Beograd)

10/11 Cibona (Beograd)

14/11 Zenit (Sankt Peterburg)

18/11 Budućnost (Podgorica)

21/11 Valensija (Beograd)

24/11 Crvena zvezda (Beograd)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar