Федерер: Поред Рафе и Новака тешко је доћи до титуле!

Роџер Федерер је на мастерс у Паризу стигао као освајач титуле у Базелу. Био је то његов девети тријумф у родном граду, али у Француској ће му бити теже.

Тенис 31.10.2018 | 20:30
Федерер: Поред Рафе и Новака тешко је доћи до титуле!
Швајцарац, који покушава да освоји јубиларну стоту титулу у каријери, признао је да ће у "Берсију" морати далеко више да се помучи јер су ту његови стари ривали.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал ће поред свега тога водити и битку за прву позицију на АТП листи, што име је свакако додатни мотив да такмичење заврше победнички.

"Не знам да ли ћу баш у Паризу успети да освојим ту стоту титулу. Тај циљ је и даље далеко. Од сада ће ме сви питати само о томе, али знам колико ће то бити тешко остварити овде. Вратио се Надал, ту је Ђоковић, као и многи други јаки играчи који желе сезону да заврше на најбољи начин. За сада, идемо меч по меч, видећемо шта ће бити", поручио је Федерер.

Швајцарац је рекао и да му је приоритет да буде здрав и спреман за завршни турнир сезоне, АТП тур финале у Лондону.

"За мене је свакако боље да играм мечеве, него да само тренирам. И тако је боље осим ако осетим да ризикујем повреду пре Лондона. Морам да слушам шта ми тело поручује током ове недеље. Осећам се добро, имао сам два дана одмора после Базела, тако да је све у реду", рекао је Федерер који такмичење започиње у другом колу против Канађанина Милоша Раонића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар