БЕЛ: Бриж побиједио послије 32 дана!

Екипа Ивана Лека славила против Остендеа – 4:0.

Фудбал 31.10.2018 | 10:15
БЕЛ: Бриж побиједио послије 32 дана!
Брижова серија црних резултата је завршена. Шампион Белгије коначно је победио, за такав подухват било му је потребно 32 дана, али чета Ивана Лека сав акумулирани бес је искалила на нејаком Остендеу – 4:0.

После силних критика медија у Белгији и бројних киксева хрватски стручњак је са гола склонио свог земљака Ивана Летицу. Гледајући резултат био је то добар посао. Само што је вечерас Клуб Бриж деловао и убедљиво у офанзиви. Како било гостима није било спаса.

Да ће овај меч бити у потпуности припасти клуб Брижу било је јасно већ у 16.минуту. Тада су шампиони Белгије одиграли школску акцију. Лопта у простор, па још тачнији повратмни пас. На крају је идеалну позицију Шријверс претворио у погодак.

Малу мрљу на више него заслужен тријумф Брижа бацио је врло сумњив пенал у 21.минуту. Прекршај над Веслијам (ако је и постојао) десио се на самој ивици казненог простора. Како било Ванакен је дуплирао предност.

Бриж је наставак одиграо још јаче. Пуцао из свих оружаја. А голове су још постигли Шривијерс, те Весли.

Важан тријумф остварио је Мускрон. Екипа Николе Гулана, које са клупе предводи Бернд Шторк, савладала је Гент и одмакла се од са дна табеле - 3:1

БЕЛГИЈА 1 - 13. КОЛО

Уторак

Шарлроа - Сент Тројден 1:0 (0:0)
/Бенванте 66/

Мускрон - Гент 3:1 (2:0)
/Амалах 16, Ван Дурмен 45, Пиерот 76 - Чакаветадзе 89/

Клуб Бриж - Остенде 4:0 (3:0)
/Шријверс 16 и 70, Ванакен 21, Весли 70/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар