Пустите утисак, гледајте чињенице!

Рафаел Варан мора да освоји Златну лопту! Мишел Планити подсећа на случај из 2006. и фаворизује земљака.

Фудбал 01.11.2018 | 13:00
Пустите утисак, гледајте чињенице!
Лука Модрић је најбољи играч Европе у избору УЕФА и најбољи на свету одлуком ФИФА. Но, с нестрпљем се чека 3. децембар кад ће угледни Франс фудбал уделити признање значајније од побројаних. Златна лопта чека новог власника, јер иако су били индивидуално сјајни Кристијано Роналдо и Лионел Меси ће, после десетогодишње супремације планетарним фуидбалом, вероватно добити наследника на трону.

Осим хрватског репрезентативца, у круг најужих кандидата да постане први играч после Бразилца Каке, а да није Португалац или Аргентинац, који ће приграбити Златну лопту, спада Рафаел Варан. Мада због игара и резултата Реала у последњих месец дана, није баш згодан тренутак да се он у фаворита, штоперу краљевксог клуба подршка стиже из матице. Из уста Мишела Платинија, троструког узастопног добитника престижне награде, у периоду кад је играо за Јувентус (1983-1985).

„Избор за добитника Златне лопте никад није био лакши. То, пре свега, мора бити Француз. А једини играч који је у 2018. освојио и Лигу шампиона са клубом и Мундијал са репрезентацијом је Рафаел Варан. Последњих сезона водила се полемика да ли је бољи Лионел Меси или Кристијано Роналдо, међутим, ове године Варан може да се подичи са оба пехара, за разлику од поменуте двојице“, истиче Платини у разговору та РМЦМонте Карло.

Разумљиво је што хвали земљака, међутим, као некадашњи председник УЕФА и кандидат за председника ФИФА, нема баш много кредибилитета да прича о избору. Посебно не што је био део скандала о корупцији. Ипак, у фудбал се разуме више од многих, то је јасно, те одговара онима који се питају да ли је могуће да је у 2018. најбоље фудбал играо – штопер!?

„Не заборавите да је 2006. признање добио, такође, дефанзивац. И то Фабио Канаваро“.

Подробније образложење је, такође, потпуно.

„Осим учинка, Рафаел је одличан играч. Гласао бих за њега из простог разлога што су резултати једино објективно мерило, док је све остало субјективни утисак. Свако од нас има одређено мишљење од Антоану Гризману, Килијану Мбапеу, Оливијеу Жируу, Угу Лорису или Луки Модрићу, али једини који је освојио све јесте Варан“, сматра Мишел Планити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар