Pustite utisak, gledajte činjenice!

Rafael Varan mora da osvoji Zlatnu loptu! Mišel Planiti podseća na slučaj iz 2006. i favorizuje zemljaka.

Fudbal 01.11.2018 | 13:00
Pustite utisak, gledajte činjenice!
Luka Modrić je najbolji igrač Evrope u izboru UEFA i najbolji na svetu odlukom FIFA. No, s nestrpljem se čeka 3. decembar kad će ugledni Frans fudbal udeliti priznanje značajnije od pobrojanih. Zlatna lopta čeka novog vlasnika, jer iako su bili individualno sjajni Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi će, posle desetogodišnje supremacije planetarnim fuidbalom, verovatno dobiti naslednika na tronu.

Osim hrvatskog reprezentativca, u krug najužih kandidata da postane prvi igrač posle Brazilca Kake, a da nije Portugalac ili Argentinac, koji će prigrabiti Zlatnu loptu, spada Rafael Varan. Mada zbog igara i rezultata Reala u poslednjih mesec dana, nije baš zgodan trenutak da se on u favorita, štoperu kraljevksog kluba podrška stiže iz matice. Iz usta Mišela Platinija, trostrukog uzastopnog dobitnika prestižne nagrade, u periodu kad je igrao za Juventus (1983-1985).

„Izbor za dobitnika Zlatne lopte nikad nije bio lakši. To, pre svega, mora biti Francuz. A jedini igrač koji je u 2018. osvojio i Ligu šampiona sa klubom i Mundijal sa reprezentacijom je Rafael Varan. Poslednjih sezona vodila se polemika da li je bolji Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo, međutim, ove godine Varan može da se podiči sa oba pehara, za razliku od pomenute dvojice“, ističe Platini u razgovoru ta RMCMonte Karlo.

Razumljivo je što hvali zemljaka, međutim, kao nekadašnji predsednik UEFA i kandidat za predsednika FIFA, nema baš mnogo kredibiliteta da priča o izboru. Posebno ne što je bio deo skandala o korupciji. Ipak, u fudbal se razume više od mnogih, to je jasno, te odgovara onima koji se pitaju da li je moguće da je u 2018. najbolje fudbal igrao – štoper!?

„Ne zaboravite da je 2006. priznanje dobio, takođe, defanzivac. I to Fabio Kanavaro“.

Podrobnije obrazloženje je, takođe, potpuno.

„Osim učinka, Rafael je odličan igrač. Glasao bih za njega iz prostog razloga što su rezultati jedino objektivno merilo, dok je sve ostalo subjektivni utisak. Svako od nas ima određeno mišljenje od Antoanu Grizmanu, Kilijanu Mbapeu, Olivijeu Žiruu, Ugu Lorisu ili Luki Modriću, ali jedini koji je osvojio sve jeste Varan“, smatra Mišel Planiti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar