Батистутин угао: Икарди прије Игуаина...!

Волео бих да имам и Месија и Роналда! Легенда има реч. . .

Фудбал 31.10.2018 | 23:45
Батистутин угао: Икарди прије Игуаина...!
Габријел Омар Батистута не воли превише да се појављује у јавности, посебно не у медијима, али када се појави нека његова изјава, она се испрати с много пажње.

Разлог тога је што легендарни аргентински нападач говори без длаке на језику и зна да изнесе ставове супротне мишљењу многих. Тако је отворио нову рунду полемике између тога ко је најбољи аргентински центарфор у овом тренутку - Гонзало Игуаин или Мауро Икарди? Батијев одговор некима је дошао као изненађење - изабрао је голгетера и капитена Интера.

"У овом тренутку води се озбиљна битка између Икардија и Игуаина. Али ја бирам Маура пошто је млађи. Много ми се допада, не видите га много на утакмици, али увек постиже голове. Интерови навијачи су сигурно пресрећни због тога што га имају у тиму", рекао је Батистута током промоције новог филма "Нумбер 9".

Некадашњи голгетер Њуелса, Ривера, Боке, Фјорентине, Роме, Интера и Ал Арабија говорио је и о томе кога би бирао између Лионела Месија и Кристијана Роналда. Одговор је, овог пута, био очигледан.

"Увек бих узео обојицу, да могу. Али, ако морам да бирам, онда је то Меси. Он је мој, човек, Аргентинац. Ако причамо озбиљно, Кристијано је невероватно моћан играч, али су разлике између њих двојице очигледне. Меси је више укључен у игру. Тешко их је поредити. Роналдо има другачији менталитет и личност, људи га воле и никада неће престати. Гледате и видите да никада не престаје да постиже голове".

Батигол је искористио прилику и да честита 58. рођендан живој легенди аргентинског и светског фудбала - Дијегу Арманду Марадони. 

"Жао ми је што нисмо имали прилику да играмо више. Не знам да ли сам се појавио прекасно или је он дошао прерано, али уживам у сваком тренутку који смо провели заједно. Имали смо прелепо заједничко искуство, али и неких лоших момената на оном Мундијалу 1994. године, али за све праве Аргентинце - Дијего је фудбал. Нисмо се увек сагласили око неких мишљења, али сам га изузетно ценио као играча и особу, јер знам одакле је стигао".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар