Batistutin ugao: Ikardi prije Iguaina...!

Voleo bih da imam i Mesija i Ronalda! Legenda ima reč. . .

Fudbal 31.10.2018 | 23:45
Batistutin ugao: Ikardi prije Iguaina...!
Gabrijel Omar Batistuta ne voli previše da se pojavljuje u javnosti, posebno ne u medijima, ali kada se pojavi neka njegova izjava, ona se isprati s mnogo pažnje.

Razlog toga je što legendarni argentinski napadač govori bez dlake na jeziku i zna da iznese stavove suprotne mišljenju mnogih. Tako je otvorio novu rundu polemike između toga ko je najbolji argentinski centarfor u ovom trenutku - Gonzalo Iguain ili Mauro Ikardi? Batijev odgovor nekima je došao kao iznenađenje - izabrao je golgetera i kapitena Intera.

"U ovom trenutku vodi se ozbiljna bitka između Ikardija i Iguaina. Ali ja biram Maura pošto je mlađi. Mnogo mi se dopada, ne vidite ga mnogo na utakmici, ali uvek postiže golove. Interovi navijači su sigurno presrećni zbog toga što ga imaju u timu", rekao je Batistuta tokom promocije novog filma "Number 9".

Nekadašnji golgeter Njuelsa, Rivera, Boke, Fjorentine, Rome, Intera i Al Arabija govorio je i o tome koga bi birao između Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Odgovor je, ovog puta, bio očigledan.

"Uvek bih uzeo obojicu, da mogu. Ali, ako moram da biram, onda je to Mesi. On je moj, čovek, Argentinac. Ako pričamo ozbiljno, Kristijano je neverovatno moćan igrač, ali su razlike između njih dvojice očigledne. Mesi je više uključen u igru. Teško ih je porediti. Ronaldo ima drugačiji mentalitet i ličnost, ljudi ga vole i nikada neće prestati. Gledate i vidite da nikada ne prestaje da postiže golove".

Batigol je iskoristio priliku i da čestita 58. rođendan živoj legendi argentinskog i svetskog fudbala - Dijegu Armandu Maradoni. 

"Žao mi je što nismo imali priliku da igramo više. Ne znam da li sam se pojavio prekasno ili je on došao prerano, ali uživam u svakom trenutku koji smo proveli zajedno. Imali smo prelepo zajedničko iskustvo, ali i nekih loših momenata na onom Mundijalu 1994. godine, ali za sve prave Argentince - Dijego je fudbal. Nismo se uvek saglasili oko nekih mišljenja, ali sam ga izuzetno cenio kao igrača i osobu, jer znam odakle je stigao".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar