Куп је чудно такмичење, а лопта одбојкашка!

Испали Монпеље и Лил, Шкулетић коначно играо! Даље иду Нант и Стразбур.

Фудбал 30.10.2018 | 23:28
Куп је чудно такмичење, а лопта одбојкашка!
У првенству други и трећи на табели, у Купу ни међу 16. Монпеље и Лил су завршили такмичење у француском Лига купу пошто су данас испали од Нанта, односно Стразбзура, слабије рангираних тимова у Лиги 1.

Монпељеови навијачи би морали да буду посебно, не само због тога што током сви 90 минута њихов тим није показао ништа, делом и због нове лопте које су играчи оба тима после меча поредили са одбојкашком, већ зато што је на домаћем терену претрпео дебакл од Нанта – 0:3. Истина, нису имали ни среће, Педро Мендеш је поцрвенео при заостатку 0:1 док је коначан резултат постигнут са пенала који је очигледно начињен ван Монпељеовог шеснаестерца.

Вредно помена је и то да је Петар Шкулетић, тек други пут у сезони и први пут после месец дана, био у Монпељеовој стартној постави, али се утопио у сивило целе екипе. Измењен је у 78. минуту.

Голове за Нант постигли су Калифа Кулибали, Мађид Варис и Емилијано Сала. У Стразбуру два имена у листи стрелаца. Јусуф Фофана је већ у 13. минуту заломио чувара и резантним ударцем  са 18 метара гађао у доњи угао Лиловог гола за 1:0, да би у 82. Димитри Лијенар претворио центаршут искусног Бенжамена Корнеау коначних 2:0.

Стефан Митровић, некадашњи репрезентативац Србије који је у Стразбуру већ задужио капитенску траку, вечерас је одмарао.

Лига куп Француске:

Монпеље – Нант 0:3 (0:0)
Стразбур – Лил 2:0 (1:0)

Среда:

Ница – Оксер
Ним – Сент Етјен
Тулуз – Лоријан
Ремс – Орлеан
Дижон – Каен
Мец – Амијен
Генган – Анже
Авр – Троа

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар