Kup je čudno takmičenje, a lopta odbojkaška!

Ispali Monpelje i Lil, Škuletić konačno igrao! Dalje idu Nant i Strazbur.

Fudbal 30.10.2018 | 23:28
Kup je čudno takmičenje, a lopta odbojkaška!
U prvenstvu drugi i treći na tabeli, u Kupu ni među 16. Monpelje i Lil su završili takmičenje u francuskom Liga kupu pošto su danas ispali od Nanta, odnosno Strazbzura, slabije rangiranih timova u Ligi 1.

Monpeljeovi navijači bi morali da budu posebno, ne samo zbog toga što tokom svi 90 minuta njihov tim nije pokazao ništa, delom i zbog nove lopte koje su igrači oba tima posle meča poredili sa odbojkaškom, već zato što je na domaćem terenu pretrpeo debakl od Nanta – 0:3. Istina, nisu imali ni sreće, Pedro Mendeš je pocrveneo pri zaostatku 0:1 dok je konačan rezultat postignut sa penala koji je očigledno načinjen van Monpeljeovog šesnaesterca.

Vredno pomena je i to da je Petar Škuletić, tek drugi put u sezoni i prvi put posle mesec dana, bio u Monpeljeovoj startnoj postavi, ali se utopio u sivilo cele ekipe. Izmenjen je u 78. minutu.

Golove za Nant postigli su Kalifa Kulibali, Mađid Varis i Emilijano Sala. U Strazburu dva imena u listi strelaca. Jusuf Fofana je već u 13. minutu zalomio čuvara i rezantnim udarcem  sa 18 metara gađao u donji ugao Lilovog gola za 1:0, da bi u 82. Dimitri Lijenar pretvorio centaršut iskusnog Benžamena Korneau konačnih 2:0.

Stefan Mitrović, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je u Strazburu već zadužio kapitensku traku, večeras je odmarao.

Liga kup Francuske:

Monpelje – Nant 0:3 (0:0)
Strazbur – Lil 2:0 (1:0)

Sreda:

Nica – Okser
Nim – Sent Etjen
Tuluz – Lorijan
Rems – Orlean
Dižon – Kaen
Mec – Amijen
Gengan – Anže
Avr – Troa

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar