ЛК: Борнмут рутински, Бартон изненадио Нотингем!

Фудбалери Борнмута победили су Норич у осмини финала енглеског ЕФЛ Купа резултатом 2:1.  Побеснели Борнмут и трећелигашки аутсајдер су први четвртфиналисти! Нотингем Форест разочарао навијаче.

Фудбал 30.10.2018 | 23:21
ЛК: Борнмут рутински, Бартон изненадио Нотингем!
Борнмут је на терен изашао у "измешаном" саставу, али су неки од лидера тима ипак морали на терен због доброг отпора Норича, иначе члана Чемпионшипа.

Домаћин је повео голом Станисласа у 39. минуту и са минималном предношћу одвео своју екипу на 15 минута одмора.

Ернандес је изједначио у 70. и то је натерало Едија Хауа да на терен убаци Рајана Фрејжера и Калума Вилсона, стандардне првотимце. 

У 73. минуту одлично се снашао Стив Кук и донео испоставиће се победу својој екипи, која свог противника у четвртфиналу још увек не зна. 

Бартон, члан енглеске треће лиге, изненадио је Нотингем и победио их у голеади са 3:2 на домаћем терену. 

Домаћин је промашио пенал у 32. минуту, али то их није омело да дођу до победе и пласирају се у четвртфинале. 

Меч између Лестера и Саутемптона је одложен због смрти председника "лисица".

Борнмут лети!

Клуб са југа Енглеске је једно до открића сезоне у острвском фудбалу на почетку сезоне. У првенству се налазе на сјајном седмом месту, у последњих пет кола Премијер лиге су освојили 13 од могућих 15 бодова, дали четири комада Вотфорду, три Фуламу... А вечерас су обезбедили и пласман у четвртфинале Лига купа Енгелске.

Екипа Едија Хауа је обезбедила пласман међу осам најбољих пошто је вечерас елиминисао Норич победивши 2:1. Иако су Канаринци пружили храбар отпор и озбиљно претили. Ипак, Борнмут игра у сјајној форми и са невероватним самопоуздањем.

После сјајне акције у 39. минуту, асистенције Џермејна Дефоа и сјајне завршнице Џуниора Станисласа, Борнмут је сломио отпор Норича.

Али пре и после тог гола, Норич је био бољи тим и створио већи број шанси. Канаринци су се баш испромашивали и до заслуженог изједначења су стигли преко Ернандеза у 70. минуту. Али, радост је трајала само два минута... Луис Кук се добро снашао у гужви пред голом Норича и искупио се за кажњење код претходнг поготка Норича. До краја је остало 2:1 и Борнмут је први премијерлигаш који је обезбедио пласман у четвртфинале Лига Купа.

А тамо ће бити аутсајдер Бартон! Екипа која се мучи у трећелигашком рангу такмичење је вечерас елиминисао друголигаша Нотингем Форест. Иако јер Бартон промашио пенал после пола сата игре, успео је у ватромету голова у другом полувремену да савлада Шумаре са 3:2.

Бојс се убрзо искупио за промашен пенал. После његовог шута је Јанко скренуо лопту у своју мрежу за вођство Бартона, а Бојс је и асистирао Фрејзеру за 2:0 у 64. минуту. Резервиста Грабан је вратио наду Нотингему, али је Бартон волејчином Хескета у 83. минуту преломио питање победника, па гостима није помогао ни други гол у надокнади времена.

ЕФЛ Куп, осмина финала:

уторак:

Бартон – Нотингем 3:2 (0:0)
Јанко 52аг, Фрејжер 64, Хескет 82 -- Грабан 70, Апија 92

Борнмут – Норич 2:1 (1:0)
Станислас 39, Кук 73 -- Ернандес 70

Лестер – Саутемптон одложено

среда:

Арсенал – Блекпул
Челси – Дерби
Вест Хем – Тотенхем
Милдлзбро – Кристал Палас

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар