LK: Bornmut rutinski, Barton iznenadio Notingem!

Fudbaleri Bornmuta pobedili su Norič u osmini finala engleskog EFL Kupa rezultatom 2:1.  Pobesneli Bornmut i trećeligaški autsajder su prvi četvrtfinalisti! Notingem Forest razočarao navijače.

Fudbal 30.10.2018 | 23:21
LK: Bornmut rutinski, Barton iznenadio Notingem!
Bornmut je na teren izašao u "izmešanom" sastavu, ali su neki od lidera tima ipak morali na teren zbog dobrog otpora Noriča, inače člana Čempionšipa.

Domaćin je poveo golom Stanislasa u 39. minutu i sa minimalnom prednošću odveo svoju ekipu na 15 minuta odmora.

Ernandes je izjednačio u 70. i to je nateralo Edija Haua da na teren ubaci Rajana Frejžera i Kaluma Vilsona, standardne prvotimce. 

U 73. minutu odlično se snašao Stiv Kuk i doneo ispostaviće se pobedu svojoj ekipi, koja svog protivnika u četvrtfinalu još uvek ne zna. 

Barton, član engleske treće lige, iznenadio je Notingem i pobedio ih u goleadi sa 3:2 na domaćem terenu. 

Domaćin je promašio penal u 32. minutu, ali to ih nije omelo da dođu do pobede i plasiraju se u četvrtfinale. 

Meč između Lestera i Sautemptona je odložen zbog smrti predsednika "lisica".

Bornmut leti!

Klub sa juga Engleske je jedno do otkrića sezone u ostrvskom fudbalu na početku sezone. U prvenstvu se nalaze na sjajnom sedmom mestu, u poslednjih pet kola Premijer lige su osvojili 13 od mogućih 15 bodova, dali četiri komada Votfordu, tri Fulamu... A večeras su obezbedili i plasman u četvrtfinale Liga kupa Engelske.

Ekipa Edija Haua je obezbedila plasman među osam najboljih pošto je večeras eliminisao Norič pobedivši 2:1. Iako su Kanarinci pružili hrabar otpor i ozbiljno pretili. Ipak, Bornmut igra u sjajnoj formi i sa neverovatnim samopouzdanjem.

Posle sjajne akcije u 39. minutu, asistencije Džermejna Defoa i sjajne završnice Džuniora Stanislasa, Bornmut je slomio otpor Noriča.

Ali pre i posle tog gola, Norič je bio bolji tim i stvorio veći broj šansi. Kanarinci su se baš ispromašivali i do zasluženog izjednačenja su stigli preko Ernandeza u 70. minutu. Ali, radost je trajala samo dva minuta... Luis Kuk se dobro snašao u gužvi pred golom Noriča i iskupio se za kažnjenje kod prethodng pogotka Noriča. Do kraja je ostalo 2:1 i Bornmut je prvi premijerligaš koji je obezbedio plasman u četvrtfinale Liga Kupa.

A tamo će biti autsajder Barton! Ekipa koja se muči u trećeligaškom rangu takmičenje je večeras eliminisao drugoligaša Notingem Forest. Iako jer Barton promašio penal posle pola sata igre, uspeo je u vatrometu golova u drugom poluvremenu da savlada Šumare sa 3:2.

Bojs se ubrzo iskupio za promašen penal. Posle njegovog šuta je Janko skrenuo loptu u svoju mrežu za vođstvo Bartona, a Bojs je i asistirao Frejzeru za 2:0 u 64. minutu. Rezervista Graban je vratio nadu Notingemu, ali je Barton volejčinom Hesketa u 83. minutu prelomio pitanje pobednika, pa gostima nije pomogao ni drugi gol u nadoknadi vremena.

EFL Kup, osmina finala:

utorak:

Barton – Notingem 3:2 (0:0)
Janko 52ag, Frejžer 64, Hesket 82 -- Graban 70, Apija 92

Bornmut – Norič 2:1 (1:0)
Stanislas 39, Kuk 73 -- Ernandes 70

Lester – Sautempton odloženo

sreda:

Arsenal – Blekpul
Čelsi – Derbi
Vest Hem – Totenhem
Mildlzbro – Kristal Palas

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar