Томић: Привилегија је ово доживети!

Тренер Црвене звезде мтс захвалио навијачима на подршци против Галатасараја. "Овакав приступ тражим сваког дана од играча".

Кошарка 31.10.2018 | 11:45
Томић: Привилегија је ово доживети!
Црвена звезда мтс убедљиво је победила Галатасарај и на радост пуног "Пионира" креирала коначну разлику од 30 поена, у мечу 5. кола А групе Еврокупа.

После утакмице, у којој је његов тим поправио скор на 4-1 и учврстио се на челу табеле, тренер црвено-белих Милан Томић деловао је уморно и задовољно.

"Контролисали смо ритам 40 минута, то показује и статистика. Олакшали смо себи меч, победили смо 30 разлике, али победили смо 30 разлике против доброг тима. Честитам играчима на фокусу 40 минута и ово тражим свакодневно од њих", изјавио је он, уз оцену да његов тим није имао осцилације.

Упитан за амбијент, шеф струке Звезде захвалио је навијачима што су испунили дворану.

"Привилегија је да ово доживиш и да играш у оваквом амбијенту. Шести играч је био феноменалан и захваљујем се публици на подршци. Стварно су нам помогли".

Да ли је шампион Србије ове вечери одиграо најбољи меч до сада?

"Не могу да поредим утакмице, да кажем да ли је најбоља или није. После сваке утакмице гледамо грешке и после овог меча гледаћемо где смо грешили и увек морамо да радимо на томе. Битни су детаљи, ако хоћемо да стигнемо негде до краја сезоне и да направимо успех. Мора да се ради на детаљима и после 30 разлике треба да видимо своје грешке. Не треба да се опуштамо...", објаснио је Томић.

"Добили смо 30 разлике али долази нам Цедевита, треба да будемо у фокусу. Кажем играчима да свакодневно треба да размишљају о кошарци и да раде", додао је Звездин тренер после најубедљивије победе српског тима у овом ривалству.

"ОЏО НАПРЕДУЈЕ СВАКОГ ДАНА"

Без жеље да говори о крајњим циљевима у Еврокупу, центар црвено-белих био је упитан и за напредак центра Мајкла Оџа.

"Не бих никад издвајао играче после утакмице, Оџо напредује и за сада напредује сваког дана. Сигурно да му је потребно да ради на фокусу на утакмици, фокусу на тренингу, да нема тих два-три минута без концентрације где се направе мале грешке у одбрани и нападу. Он је феноменалан играч и човек. Слуша и покушава то да уради на најбољи начин".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар